Monday 11 April 2016

Asiaa hiuksista 1.

Ajattelin kirjoitella tänään hiuksista, sillä ulkomailla asumisen vuoksi olen joutunut pohtimaan hiuksiin ja kauneudenhoitoon liittyviä asioita vähän eri kannalta kuin tavallisesti.

Olen värjännyt hiuksiani nuoresta saakka, kuten varmaan aika moni muukin nainen. Hiuksissani on nähty lilaa, punaista, mustaa, tummansinistä, vaaleaa ja ruskean eri sävyjä. Oikea värini on jotain vaalean ruskean ja vaalean väliltä, sitä suomalaista maantienharmaata kai. En oikeastaan edes tiedä, sillä olen nähnyt sitä vain vähän tyvessä, eikä niin pieni määrä omaa väriä vielä kerro miltä hiukset näyttäisivät kokonaan luonnollisen värisinä. Viimeiset vuodet olen viihtynyt tummien hiusteni kanssa tosi hyvin. Sävyjä on välillä vaihdeltu ja kampaamokäyntien lisäksi olen värjännyt tukkaani myös itse kampaamon väreillä ihan onnistuneesti. Hiukseni ovat aina olleet hyvin hennot ja melko ohuet, sellaiset hieman laineikkaat. Viimeisen vuoden verran uutta hiusta on kasvanut aika paljon ja nyt odotan vaan, että ne pienet alut kasvavat ja hiukset vahvistuvat.

Niin paljon kuin tummista hiuksistani pidänkin, on tumman hiusvärin ylläpito on täällä Abu Dhabin auringon alla melko haastavaa. Kyselin ihmisiltä neuvoja mihin kampaamoon kannattaisi hakeutua. Kaikki sanoivat: “Omaan kotimaahan, täällä ei kannata.” Kampaajat eivät täällä ilmeisesti ole tottuneet eurooppalaiseen hiuslaatuun, kun useimmat asiakkaat ovat arabeja tai aasialaisia. Olen kuullut (ja jopa nähnyt) kauhutarinoita kampaajien tekemistä mokista värien suhteen ja siitä, miten kallista kampaajalla käynti täällä on.


Äitini on jo vuosia aina välillä ehdottanut, että mitä jos jättäisit värjäämättä. Nyt sitten tosissani rupesin pohtimaan, että mitä jos. Kampaajalla käyminen on kamalaa - said no woman ever, sillä kampaajalla käyminen on suuri nautinto. Vaikka saisinkin pidettyä hiukseni lähes luonnollisen värisinä, niin tuskin silti luopuisin kampaajalla käymisestä. Koko pään värjäämisen sijasta laittaisin ehkä joskus raitoja, kävisin tehohoidossa ja tottakai leikkauttamassa säännöllisesti.

Hiusten värjäämisestä on iloa:
  • Uusi väri piristää mieltä
  • Saa vaihtelua omaan ulkonäköön
  • Saa hemmotella itseään
  • On jotain mitä odottaa (Kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta joskus lasken suorastaan päiviä siihen, milloin pääsen kampaajalle seuraavaksi.)
  • Värjäämisen yhteydessä leikkautan tavallisesti kuivat latvat myös pois, joten hiukset pysyvät paremman näköisenä
  • Saa työllistää jonkun (Tärkeää tukea paikallisia yrittäjiä.)

Luonnollisista hiuksista on iloa:
  • Hiukset kasvavat vahvempana (Tämä on vain oletus, en tiedä miten todellisuudessa käy.)
  • Hiusten luonnollinen sävy sopii kantajalleen (?)
  • Hyvin hoidetut värjäämättömät hiukset voivat olla todella kauniit
  • Kun ei värjää hiuksiaan, ei altistu väreissä käytettäville kemikaaleille
  • Ei tarvitse murehtia “äääääh, taas reilun sentin juurikasvu”
  • Ei tarvitse murehtia milloin ja missä pääsee kampaajalle
  • Säästyy rahaa

Loppukaneettina: Olen nainen ja minulla on oikeus muuttaa mieltäni ;) Voi ihan hyvin olla, että kyllästyn ja turhaudun tähän ideaan ja palaan takaisin tummaksi värjättyyn tukkaani. Toistaiseksi toimintasuunnitelmana on vaalentaa hiusta sellaiseksi, että väri menisi mahdollisimman lähelle luonnollista sävyä ja sitten välillä raidoittaa tms.

Onkos siellä lukijoilla kommentteja oman värin takaisin kasvatuksesta tai hiuksista yleensäkin?


Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

2 comments:

Anonymous said...

Hei Anna, terveiset Porista! ^^

Itse vaihdoin aikoinani mustasta hiusväristä oman väriseen kuontalooni värinpoistojen ja raidoitusten avulla. Oli tosin pitkä prosessi, halusn kuitenkin säästää omat pitkät hiukseni jossain muussa muodossa kuin purkkana. Olisiko värinpoisto tehty kolmesti n. kuukauden välein ja jokaisen värinpoiston yhteydessä laitettiin hiusväri, joka taittoi pois punaisuutta. Sen jälkeen laitettiin muutaman kerran pelkästään raitoja, joka piilotti jyrkimmät sävyerot oman vaalean hiuksen ja värjätyn hiuksen välillä ja voila! Sain pitkää pitkät hiukseni (tosin nappasin ne poikki kun pitkä polkka alkoi nousta muotiin) ja nykyisin onkin oman värinen tukka :) Omassa tukassa on kyllä kiva luonnollinen sävyvaihtelukin kun aurinko tekee tukkaan vaaleita raitoja!

Anna said...

Hei hei, ja kiitos terveisistä ja kommentista! :) Oletko huomannut muutosta hiustesi kunnossa sen jälkeen kun lopetit värjäämisen? Minulla on edessä samanlaiset värinpoistoprosessit kuin sinulla. Porissa oma kampaajani käyttää vaalennuksen yhteydessä Olaplex-tuotteita, joten toivon että hiukseni säästyvät sen avulla pahimmilta vaurioilta, vaikka varmasti rasittuvatkin käsittelyistä.

Hyvää kevättä Poriin :)