Olen tehnyt täällä reissussa aika simppeliä ruokaa, mutta välillä on kiva tehdä jotain vähän maukkaampaa. Tässä postauksessa ohje tekemälleni thaikeitolle. Alkuperäinen ohje löytyy TÄÄLTÄ, mutta muokkasin sitä vähän.
n. 400g kanaa. Käytin kanafileitä, jotka leikkasin aika pieniksi paloiksi.
1-3 porkkanaa. Käytin kaksi melko pientä porkkanaa. Tätä olis voinut olla enemmänkin.
n. 100g shiitake-sieniä. Tässä voisi periaatteessa käyttää mitä vaan sieniä, mut ei ehkä mitään kanttarelleja. Tai kuka tietää, ne vois olla ihan hyviä.
100g riisinuudeleita. Niitä ihan ohkasia tai sitten paksumpia, you choose.
Tuoretta korianteria revittynä, about puoli puskaa
2 valkosipulin kynttä (kuori ja raasta tai käytä puristinta)
n. 4cm pätkä tuoretta inkivääriä (kuori ja raasta)
1 chilipalko (poista siemenet ja siivuta sellaisiksi ohuiksi suiroiksi).
1 kasvisliemikuutio
loraus thai-kalalientä
loraus ehkä myös soijakastiketta
Koristeluun tuoretta korianteria
(paistamiseen seesamöljyä, mutta voi on myös ok)
Vuole kuorimaveitsellä sellaisia siivuja porkkanoista. Pilko sienet ja pilko chili. Laita ne pannulle pieneen öljymäärään, pyörittele niitä pannulla hetki että saavat väriä. Paista kanat pannulla valkoisiksi, älä ruskista. Laita pannulla olleet kasvikset ja sienet kattilaan ja lisää n. 1 litra vettä. Murenna sekaan liemikuutio ja lisää myös valkosipuli, korianteri ja inkivääri. Lisää paistetut kanat liemen joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20min. Lisää lopuksi kuivat riisinuudelit, ne kypsyvät alle viidessä minuutissa. Maista. Tarjoile tuoreen korianterin kanssa. Jos tuntuu, että makua ei ole tarpeeksi, voit lisätä kalakastiketta tai soijaa.
Oli muuten hyvää vielä seuraavanakin päivänä uudelleen lämmitettynä.
Jos kokeilet reseptiä, niin kerro mitä pidit siitä :)
No comments:
Post a Comment