Monday 28 March 2016

Pääsiäiskuulumisia

Lapsena pääsiäinen oli ihana juhla, jolloin sai herkkuja ja ympärillä oli kaunista ja värikästä. Kerran sain pääsiäismunasta sormuksen, missä oli vaaleanpunainen “timantti”, se oli mielestäni parasta mitä suklaamunasta voi saada. Kevät alkoi olla selvästi lähellä, ja silloin isä usein huolsi pyörämme käyttökuntoon ja hakkasi rautakangella pihalla olevaan jäähän puron, että sulanut vesi juoksisi pihalta ojaan. Kerran olimme pääsiäisenä ulkomailla ja olin aivan murheen murtama, kun ei pääsiäinen ollut yhtään pääsiäiinen toisessa maassa, mutta lomaillessa se kuitenkin unohtui. Tämä aika vuodesta tuo mieleen paljon hyviä muistoja.

Mietin miten pääsiäistä voisi täällä Abu Dhabissa viettää, pääsiäinen kun ei näy täällä missään muualla kuin karkkikaupan somisteissa. Näinpä sitten ainoa pääsiäiseen viittaava tekeminen oli järjestämäni pääsiäiskarkkien metsästys, joka suoritettiin omassa - ah - jo niin tutussa hotellihuoneessamme. Tämä hyvin yksinkertainen leikki nauratti vielä illallakin, vaikka etsityt karkitkin olivat ihan tavallisia Kinder-patukoita eivätkä edes suklaamunia. Pitikin muuten kertoa teille lukoille siitä, että kun Suomessa sanotaan että kukko munii suklaamunat, niin Ranskassa suklaamunat tuo kirkon kellot. Mielestäni aika erikoista :D

Pääsiäissunnuntai oli täällä melko tavallinen sunnuntai. Suuntasin suominaisten sunnuntaikahveille ystäväni kotiin. Siellä pääsiäisen tunnelmaan oli helppo päästä, sillä pöydässä oli kauniin värikkäitä tulppaaneita ja pieniä suklaapupuja. Niin pienillä asioilla voi vaikuttaa tilan tunnelmaan. Kaiken lisäksi näkymät olivat upeat: meri, saaria ja hallitsijasuvun palatsi.

Toivottavasti nautitte pääsiäisen pyhistä.


When I was a kid, Easter meant chocolate eggs, colorful decorations and flowers. Once I got “a golden ring with a pink diamond” from a chocolate egg, which was the best thing ever. My dad fixed our bikes and spring was starting.. This time of the year brings good memories to my mind.

I was thinking how to “celebrate” Easter here in Abu Dhabi, and decided to organize a small chocolate egg hunt in our hotel room. Even though the eggs were Kinder bars in this situation, we had a lot of fun. Fun fact about Easter beliefs & traditions: in Finland we say, that a rooster brings chocolate eggs and in France chocolate eggs are brought by church bells. What kind of Easter traditions you have in your country?

On Easter Sunday I went to meet the Finnish ladies. The view from my friend’s apartment was amazing: the sea, some islands and the palace of the rulers. I sensed Easter in here for the first time: colorful tulips on the table with small chocolate bunnies - small things count.

I hope you enjoyed Easter.

No comments: