Friday 8 July 2016

Abu Dhabi vie hiuksetkin päästä?

Olen nähnyt monien kirjoittavan netissä, miten heidän hiuksensa ovat alkaneet ohentua Abu Dhabiin muuton jälkeen ja ystävänikin ovat tästä asiasta puhuneet. Kaikille ei näin varmaan käy, mutta toisille erinäiset asiat saattavat vaikuttaa enemmän. Luulisin, että veden laadulla, stressillä, auringolla ja ravintoaineiden puutteella on varmaan kaikilla osuutensa tässä asiassa. Juomavesi kun on täällä merivedestä tehtyä makeaa pullovettä, stressiä ihmisillä on varmaan enemmän kuin tavallisesti työelämän ollessa hektistä, aurinko rasittaa hiusta osaltaan ja ravintoaineiden saanti tuskin on turvattuna kaikilla. Ja se vesi. Se suihkun vesi. Se on kuulemma täynnä vaikka mitä epäterveellistä, ainakin klooria ja muita haitallisia kemikaaleja.


Olen yrittänyt juoda tarpeeksi vettä ja pitää muutenkin huolta ravinteiden saannista syömällä monipuolista kotiruokaa ja popsimalla purkista myös lisäravinteita. Riittävän veden, monipuolisen ravinnon ja ravintolisien lisäksi olen yrittänyt pitää hyvää huolta hiuksistani hoitamalla niitä hellästi, enkä ole käyttänyt esimerkiksi suoristusrautaa kuin pari kertaa puolen vuoden aikana.

Näistä toimista huolimatta viimeisten kuukausien aikana tämä hiusten lähteminen on alkanut näkyä täälläkin (meillä molemmilla), joten oli siis aika alkaa selvittää mitä muuta asian eteen voi tehdä. Keskustelupalstoja lueskellessa huomasin, että suurin osa suosittelee hiustenlähdön ehkäisyksi sitä, että hankkii suihkuun vedensuodattimen. Tuumasta toimeen siis. Näitä vedensuodattimia on useampiakin erilaisia, mutta yleisimmät ovat varmaan Pure Blue- ja Blu-suodatin. Pure Blue-paketti sisältää filtterin, joka asennetaan hanan ja suihkun letkun väliin, kun taas Blu-paketti sisältää uuden suihkusuuttimen, minkä sisällä on filtteri. Blu suodattimeen on mahdollista lisätä myös sitruunan tuoksuinen seos, jotta suihkun vesi tuoksuisi sitruunalta ja siinä olisi C-vitamiinia, joka olisi terveydelle hyödyllistä (hmmh, heittäydyn nyt kyllä vähän epäuskoiseksi tämän jälkimmäisen väitteen todenperäisyyden kohdalla..).


Koska en liiemmin innostunut sitruunan tuoksuisesta vedestä C-vitamiineineen, päätin hankkia meille tuon toisen vaihtoehdon, Pure Blue suodattimen. Tilasin tuotteen netistä paikalliselta toimittajalta, ja muutaman päivän päästä se toimitettiin miehelle töihin. Suodatin oli helppo asentaa paikalleen, ja nyt se on ollut käytössä noin viikon verran. Toistaiseksi en ole huomannut mitään muutosta, mutta ehkä pidemmällä aikavälillä siitä todella on apua :)

Mites teidän muiden hiukset voi? Onko ulkomaille muutto tuonut mukanaan hiusongelmia, vai onko hiusten kunto jopa parantunut?

Many people have said, that the water (from the shower) in AD is bad for your hair and lots of people suffer from hair loss and skin problems in here. I would say we both eat quite well, drink enough and at the moment don't stress too much, yet the hair loss problem found its way to us. I have been reading to find a solution for this, and many people suggested to get a water filter to the shower. I bought a Pure Blue filter, I hope it helps.

No comments: