Tuesday 12 July 2016

Vietnamilainen Pho-keitto

Vaikka erilaiset etniset ruuat ovat minulle melko uusi tuttavuus, on tässä resepti joka on ollut käytössäni jo vähän pidempään, Pho-keitto. Tätä keittoa on tarjoiltu erityisesti viileinä syys- ja talvi-iltoina, viety tuliaiseksi sairastaville ystäville ja nautittu myös isommalla porukalla. Resepti onkin lähtenyt jakoon erityisesti miehen ystäville. Kuten reseptin alkuperäinen kirjoittajakin, olen minäkin käyttänyt tässä lisänä ah, niin ihanaa - sriracha kastiketta, joka on siis tulista chilikastiketta, mutta sopii moneen ruokaan tuomaan potkua.


1,5 litraa vettä (voi laittaa enemmänkin, sillä liemi tuntuu joskus olevan tässä reseptissä vähän niukilla)
1,5/2 lihaliemikuutiota
5 cm pätkä tuoretta inkivääriä
2-3 isoa valkosipulin kynttä
1 kokonainen punainen chili (ei siemeniä)
1-2 rkl riisiviinietikkaa
1-2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl kalakastiketta
125g riisinuudeleita (Tai jos haluaa tehdä erilaisen version, niin myös makaronia voi käyttää, toimii)
100g lehtikaalta (eli about 5 lehteä)
Suolaa
Pippuria
Tuoretta korianteria
Sriracha-kastiketta

Mittaa kattilaan vesi. Pilko chili (poista siemenet), kuorittu inkivääri ja valkosipulinkynnet aivan pieneksi ja lisää ne veteen. Lisää seokseen myös lihaliemikuutio tms., sekä riisiviinietikka, kalakastike ja soijakastike. Anna poreilla liedellä vartin verran. Sillä aikaa ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja pippurilla. Ota lehtikaalin lehdistä se kova sisusruoto pois ja pilko lehtiä pienemmiksi paloiksi. Valmista myös riisinuudelit, eli noudata pakkauksen ohjetta. Käytän itse nuudeleita, jotka laitetaan kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi ja valutetaan sitten.

Kun liemi on poreillut riittävän kauan, lisää siihen ruskistettu jauheliha ja lehtikaalin pienistetyt lehdet. Anna poreilla 3 minuuttia. Lisää nyt myös valutetut nuudelit (Teen välillä niin, että lisään nuudelit suoraan keittoon tai sitten lisään ne vasta keittolautaselle) Annoksen päälle voit lisätä tuoretta korianteria ja srirachaa. Nauti.


Alkuperäinen resepti löytyy Kaikki äitini reseptit-blogista.

No comments: