Thursday 30 March 2017

Ceasarsalaattia lounaaksi

(The recipe is also in English in this post!)

Ystäväni/naapurini oli lähdössä pidemmäksi aikaa ulkomaille ja päätin kokata meille lounasta ennen hänen lähtöään. Ruuan suhteen päädyin ceasarsalaattiin - en ollut tehnyt sitä koskaan itse. Olisi muuten ihanaa, jos kaikki ystäväni asuisivat näin lähellä kuin tämä ystäväni - hissillä vain alakertaan! Pikaisella googlettamisella löysin muutaman ceasarsalaattireseptin, joiden yhdistelmästä syntyi meidän lounassalaattimme. Kipaisin alakerran kauppaan lista mukanani, lastasin koriin kaiken tarpeellisen ja pian tämän jälkeen olinkin aloittanut valmistelut keittiössäni. Siinä salaatinkastiketta tehdessäni ikäväkseni huomasin, että olin tosiaan ostanut väärää kalaa - sardiineja anjovisten sijasta! Ehkä tiedätte sellaisen pienen turhautumiskiukun, kun tajuaa ostaneensa jotain väärää - kauppaanhan on pakko palata. Kaupassa ne jo varmasti ihmettelivät, että mitä ihmettä tuo taas täällä tekee, juuri kävi. Sain kuitenkin anjovikset mukaani ja ruuanlaitto sai jatkua.

Salaatti nautittiin hyvässä seurassa seljankukkamehun kanssa.



Ceasarsalaatti

Kastike

1 kokonainen raaka kananmuna
1 ruokalusikallinen kapriksia
1tl Dijon-sinappia
1rkl Worcerstershire kastiketta
2 anjovista
1 valkosipulinkynsi
¼ sitruunan mehu
Pari pyöräytystä suolamyllystä
Pari pyöräytystä pippurimyllystä
1,5dl oliiviöljyä

Aja muut ainekset (paitsi öljy) sekaisin pienessä kulhossa sauvasekoitinta käyttäen ja lopuksi lisää öljy sekaan ohuena nauhana kaataen - kokoaika sekoittaen. Kastike on valmis kun se näyttää paksulta ja sileältä. Maista kastiketta, lisää suolaa, pippuria tai sitruunan mehua makusi mukaan.

Salaatti

Romainesalaattia
Kanaa
Kananmunia
Anjovista
Parmesaanijuustoa

Pese salaatti ja pilko se sopiviksi suupaloiksi. Ostin salaattia varten kokonaisen grillatun kanan, mutta fileet käyvät aivan hyvin. Jos käytät fileitä, niin voit maustaa ne suolalla sekä musta- ja valkopippurilla. Jokaista syöjää kohden voit keittää yhden kananmunan (10 min.). Annoksen voi koristella kananmunan viipaleilla, anjoviksilla ja parmesaanilastuilla. Annoksesta riittää neljälle.



Ceasar salad

The sauce

1 raw chicken egg
1 tablespoon of capers
1 teaspoon of Dijon-mustard
1 tablespoon of Worcestershire sauce
2 anchovies
1 garlic clove
¼ of lemon’s juice
Salt
Pepper
1,5 dl olive oil

Add everything else (except the oil) to a blender and run it smooth. Then add oil into the blender drop by drop. Your sauce is ready when it’s smooth, glossy and thick.

The salad

Romaine lettuce (In the shop in Abu Dhabi Romaine lettuce was named “Long lettuce”)
Chicken
Boiled eggs
Anchovies
Parmesan cheese

Rinse the romaine lettuce and chop it to pieces. I bought a whole grilled chicken for the salad, but chicken fillets are also good to use. To decorate the salad you can boil 1 egg p.p. and add also few anchovy fillets to the side. When the salad is ready, you can sprinkle the sauce on top of it alongside parmesan cheese flakes.

No comments: