Sunday 18 December 2016

Kuulumisia ja käyskentelyä Vanhalla Raumalla

Terveisiä Suomesta, täällä kaikki on erittäin hyvin. Olen tehnyt kaikenlaista kivaa ystävieni kanssa, syönyt hyvin ja mm. osallistunut elämäni ekaa kertaa vauvauintiin ja ollut katsomassa partiolaisten soihtukulkuetta. Vähän tavallisesta arjestani poikkeavia juttuja siis. Tosin tämän viimeisen viikonlopun muutamat suunnitelmat vähän muuttuivat, kun ystävieni puolisot ja lapset ovat sairastelleet. Ensi viikolla odotettavissa on mm. joulukonsertti Noormarkun kirkossa tiistaina klo 18.00 (ystäväni Karoliina esiintyy solistina), ja perheemme kesken vietetty jouluaatto, joka jälleen vietetään etuajassa. Perjantaiaamuna aikaisin otan suunnan kohti Helsinkiä ja pyrähdän Kööpenhaminan kautta Pariisiin. Illalla minua vastassa on toivottavasti kaksi onnellista ranskalaismiestä; mieheni ja appiukkoni. Paluu hiekkalaatikolle tapahtuu vasta tammikuun alkupuolella.


Palataanpas nykyaikaan kuitenkin vielä. Olimme jo viikkoja sitten sopineet erään ystäväni kanssa, että menemme tänään Raumalle joulutori-tapahtumaan, ja onneksi meidän suunnitelmamme pysyivät voimassa. Taivas oli harmaa ja ankean sumuinen, mutta se ei meitä haitannut. Raumalla tunnelma oli heti alusta asti ihana, Vanha Rauma on niin kaunis. Mukulakiviset kadut olivat tosin liukkaita, ja heti paikalle saavuttuamme meinasimmekin kaatua yhteen kasaan, mutta onneksi pysyimme pystyssä. Kiertelimme pieniä putiikkeja ja ihastelimme paikan jouluista henkeä.




En voi sanoa tuntevani Raumaa yhtään, joten pyysin kahdelta ystävältäni neuvoa hyvän ruokapaikan löytämiseen. Toinen neuvoi Wanhan Rauman kellariin ja toinen kissakellariin.. Lopulta kävi ilmi, että nämä ovat siis yksi ja sama paikka :D Suositus meni ihan nappiin, söimme todella hyvin: kanttarellikeittoa ja pippuripihviä. Ihanan päivällisen jälkeen suuntasimme takaisin jo hiljenevälle joulutorille. Ystäväni oli kertonut haaveilevansa kauniista kristallilaseista, ja kuinkas ollakaan löysimme juuri haaveita vastaavat lasit eräästä liikkeestä. Paluumatkalla taivas hohti kirkkaanpunaisena.


Ihanaa alkavaa viikkoa <3

No comments: