Friday 2 December 2016

Joulukuu

Joulukuu, ihanaa! Heräsin seitsemältä aamulla siihen, kun koirani hyppäsi sänkyyni ja tuli vienosti nuolemaan kaulaani. Paras herätys ikinä! Olen siis ollut pari päivää Suomessa, ja nyt vihdoin alan olla toipunut matkustamisesta. Ajattelin, että olisin saanut nukuttua yölennolla, mutta toisin kävi, ja meninkin sitten kaksi vuorokautta samoilla silmillä - ei hyvä fiilis. Tästä viisastuneena ajattelin tulevaisuudessa jättää yölennot muiden käytettäväksi. Kotiin vihdoin saavuttuani minua odotti kuitenkin perheeni ja lämmin sauna, joten ihan huonosti ei Suomessa oleilu alkanut :)

Parin tunnin pikavisiitti Tampereelle.. Sää oli kirpeä ja kirkas.
Kuinkas moni siellä on avannut tänään joulukalenterin toisen luukun? Minulla ei tänä vuonna kalenteria ole, ainakaan vielä, mutta miehelleni tein oman joulukalenterin. Sain siihen inspiraation jo kuukausia sitten, ja syksyn aikana ostin tarkoitukseen suunnitellut valkoiset/kultaiset paperipussit Ikeasta. Joulukalenterista tulee löytymään kaikenlaista aina karkeista kosmetiikkaan (olen ihastunut Lushin erilaisiin tuotteisiin), ja eksyipä mukaan yksi pleikkaripelikin. En erityisemmin pidä siitä että mieheni pelaa, mutta toisaalta hän nauttii siitä paljon, ja koska haluan tietysti tehdä hänet iloiseksi, jotenmikä olisikaan sopivampaa kuin lahjoittaa konsolipeli silloin, kun en ole itse paikalla. Convenient, sanon minä.


Onkos siellä joku muu tehnyt joulukalenteria puolisolleen tai jollekin muulle? Parina vuotena erään ystäväni mies on tehnyt joulukalenterin hänelle, ja se oli todella ihana yllätys, haluaisin sellaisen osuvan myös omalle kohdalleni joku vuosi. Toinen ystäväni keksi hyvän idean, ja heillä hän täytti puolet joulukalenterista ja miehensä täytti toisen puolen, joten vuoropäivinä kumpainenkin saa avata oman pienen lahjapussin. Loistava idea! Seuraan myös Facebookissa Parisuhteen joulukalenteria, joka on itsessään ihana ja lämmin, tarkoituksena on siis joka päivä huomioida kumppania jotenkin. Meillä tämä tietysti on nyt vähän sellainen pitkän välimatkan projekti tämän kuun ajan. Sitten vaan Skype-treffejä sopimaan...

Kävin eilen päivällä lounaalla Porin keskustassa ystäväni kanssa. Aamu oli vielä kirkas ja valoisa, mutta puolen päivän jälkeen sää muuttui pilviseksi ja sitten alkoikin sataa lunta! Lunta! Ihanaa! Kävelimme keskustassa nauttien lumisateesta siinä määrin, että sen seurauksena vaatteet ja hiukset tulivat aivan märiksi. Pimeän tultua menimme vielä glögille Café Elbaan, ja se lasillinen oli muuten vuoden ensimmäinen glögini (tavallisestihan aloitan jo syyskuussa:D).

Voi kunpa nämä lumet pysyisivät maassa! Emiraateissa on muuten tänään 45. kansallispäivä. Sitä juhlitaan useamman päivän ajan: monet ovat olleet vapaalla jo tänään, ja vapaat jatkuvat lauantaihin asti. Joka päivä on kuulemma iso ilotulitus, minkä nyt ikäväkseni missaan, ja kaikki isompien katujen varret on koristeltu erilaisilla juhlavaloilla ja lipuilla, ja lippuja on heijastettu valtavien rakennusten seinille myös isoille led-tauluille. Emiraateissa itsenäisyyden juhliminen kunnolla ja näyttävästi on kunnia-asia.

No comments: