Friday 10 June 2016

Läksiäiset & Hyatt Capital Gate




Viime viikolla koin expat-elämän sellaisen puolen, mistä olin kuullut monien kertovan, mutta mitä ei täällä ollessani vielä ollut tapahtunut omalle kohdalleni - kun ystävä lähtee ja palaa takaisin omaan kotimaahansa / jatkaa matkaa uuteen kohteeseen. Expat-elämään kuuluu vaihtuvuus, ihmisiä tulee ja lähtee. Se on aika surullista, että meistä niin monet kokevat sen, että rakas ystävä pitää hyvästellä, kun on tottunut yhteiseen arkeen ja tekemiseen - ystävyyteen, läsnäoloon ja tukeen. Toisaalta jonkun ajan loppu on aina uuden ajan alku, tämänhän olen itsekin juuri kokenut. Vaikka ihmiset ovat yksilöitä ja erilaisia, niin suomalaisuus ja samanlainen elämäntilanne voi ulkomailla ollessa hitsata ihmiset yhteen. Juuri tuon erityisen siteen takia näistä ihmisistä voi aivan hyvin jäädä jopa elinikäisiä ystäviä ja tuttavia, mikä on todella hieno asia.


Vietimme yhden ihanan suomalaisen leidin läksiäisiä Hyatt Capital Gaten 18 degrees ravintolassa. Ravintolan mukavat tarjoilijat suosittelivat alkupaloiksi burrataa ja turkkilaista pinaattipiirasta sekä halloumia vesimelonin kera. Tarjolla oli myös oliiveja sekä moutabalia, mikä on paikallinen suuri herkkuni. Söimme herkkuja ja ihastelimme ravintolan ikkunoista aukeavaa näkymää. Ravintolasta suuntasimme vielä paikalliselle salsaklubille. Ilta sisälsi tunteikkaita ja hauskoja hetkiä, siitä jäi paljon hyviä muistoja.



Eräs insinööri-ystäväni ihastelee muuten Hyatt Capital Gate rakennusta usein, ja hänen sanavarastossaan vilisevät silloin sanat “amazing” ja “masterpiece”. Itsellenihän se on vain pimeässä sinisenä hohtava tötsä :D Mutta oikeasti se on vähän enemmän kuin “vain pimeässä sinisenä hohtava tötsä”, se on nimittäin yksi Abu Dhabin nähtävyyksistä. Se on 160 metriä korkea ja kerroksia rakennuksesta löytyy 35. Erikoisen tästä rakennuksesta tekee se, että se on rakennettu kallistumaan 18 astetta länteen ja torni tunnetaankin myös toisella nimellä Leaning Tower. Hyatt Capital Gaten rakentaminen aloitettiin 2007 ja se valmistui vuonna 2010. Rakennus on Abu Dhabi Exhibitions Companyn omistuksessa ja sen sisällä on mm. hotelli, toimistotiloja ja ravintola. Koska Leaning Tower on rakennettu näin erikoiseen muotoon, on sen tukirunkokin suunniteltu vähän eri tavalla kuin tavallisten talojen.

Kuva lainattu täältä.
Kuva lainattu täältä.

No comments: