Wednesday 1 June 2016

Kesäinen salaatti + ranskalainen salaatinkastike

Tein yhtenä iltana meille tällaista kesäistä salaattia, sillä olin syönyt vastaavan tyyppisen salaatin aiemmin yhdessä ravintolassa ja ihastuin salaatin makuihin.


Ainekset (viisi annosta):
rucolaa
kaksi appelsiinia
kaksi avokadoa
oliiveja
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
keltainen paprika
2,5dl quinoa suurimoita (Onko ne suurimoita, jyviä vai siemeniä? No quinoaa kuitenkin :D)

Nostele reilu annos rucolaa salaattikulhoon. Kuori appelsiini veitsellä ja leikkaa se lohkoiksi. Lisää lohkot rucolan päälle. Jos sinulla on käynyt tuuri, olet löytänyt kaupasta kaksi täydellistä avokadoa. Leikkaa avokadot puoliksi ja ota kivi pois. Koverra avokadon sisus pois ruokalusikan avulla, ja leikkaa se siivuiksi. Lisää avokadon palaset salaattikulhoon. Puolita tomaatit ja pilko paprika sopivan kokoisiksi paloiksi. Keitä quinoa valmiiksi (Tämän voisi toki tehdä jo vaikka ensimmäiseksi.) Quinoa keitetään ihan samaan tapaan kuin riisi, yksi osa quinoaa ja kaksi osaa vettä, tässä tapauksessa siis 2,5 dl quinoaa ja 5dl vettä. Tämän jälkeen paista kanafileet ja mausta ne suolalla, currylla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Kanojen kypsyttyä leikkasin ne vielä pienemmiksi paloiksi. Lisää kaikki ainekset salaattikulhoon ja tarjoile.




Ranskalainen salaatinkastike
(Anoppini resepti)

Ainekset:
n. 1dl oliiviöljyä
n. 2rkl valkoviinietikkaa
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1-3 tl sinappia (Sellaista, mikä on lasipurkissa ja sinapin siemenet ovat ihan nähtävissä.)

Laita lasiin tms. kulhoon ensin pieni tilkka oliiviöljyä. Lisää kaikki muut ainekset. Sekoita ainekset tehokkaasti sekaisin haarukalla. Tämän jälkeen lisää oliiviöljyä ja sekoita jälleen ja toista sama vielä siihen asti, että olet laittanut oliiviöljyä suurinpiirtein sen desilitran verran. Salaatinkastikkeen tulisi olla sellaista vetelää, mutta emulsiomaista. Maista kastiketta. Aika usein käy niin, että lisään kuitenkin vielä sinappia entisestään, sillä pidän sen mausta paljon. Tämä salaatinkastike sopii melkein minkä tahansa vihersalaatin kanssa ja toimii tässäkin napakasti.

No comments: