Friday 2 September 2016

Back in Abu Dhabi

Mansikkamaitoa <3
Hei kaikille, ja toivottavasti nautitte kesästä ja voitte hyvin. Sivuille on nähtävästi ilmestynyt uusia lukijoita, tervetuloa! Palasin takaisin Abu Dhabiin elokuun viimeinen päivä, eli pari päivää sitten, mitä edelsi lähes parin kuukauden oleilu rakkaassa Suomessa. Suomi-loma oli kaikkea mitä olin toivonutkin; ystävien ja perheen kanssa oloa, hääsuunnittelua, hyvää ruokaa, paussi käsin tiskaamiseen (tiedättekö, me emme omista tiskikonetta, koska keittiöömme ei ole suunniteltu paikkaa sellaiselle), raikasta ulkoilmaa ja koirien rapsuttelua. Asustelin siskoni, äitini ja isäni sekä ystäviemme perheen luona, enkä kaivannut kotiin tippaakaan, vaikka notkuin muiden nurkissa. Kesäni oli hyvin erilainen aikaisempiin verrattuna jo siten, että minulla oli vapaa-aikaa huomattavasti enemmän, mutta oli se ainutlaatuinen myös siten, että tänä kesänä vietettiin omia polttareitani ja meidän hääjuhlaa. Polttarit oli tosi hauskat ja häät ihanammat mitä olisin koskaan uskaltanut kuvitella. Postaan näistä tapahtumista tänne vielä myöhemmin ja lupaan laittaa myös joitakin kuvia.


Olin varannut meille lennot takaisin Abu Dhabiin vain neljä päivää häiden jälkeen, joten viimeinen viikko oli yhdellä sanalla kuvailtuna hektinen. Ranskalaiset vieraamme lähtivät maanantaina ja sen jälkeen alkoikin ulkomaille lähdön valmistelu; kampaajalla käynti, pankissa asiointi, auton vieminen talvisäilöön, vakuutusasioiden hoitaminen, kännykkäoperaattorilla asioiminen, kaiken tarpeellisen mukaan hankkiminen (kosmetiikka, lääkkeet, vitamiinit), muuttoilmoituksen tekeminen yms. Tähän vielä päälle ystävien ja perheen hyvästely, niin tunneskaalan kaaos oli valmis.

Lähdimme lentokentälle aikaisin aamulla ja nautin vielä täysin siemauksin syksyisen aamun raikkaudesta. Lentokentällä tehtiin vielä viimeiset hankinnat: suklaata ja Napue giniä. Lisäksi asioimme Blue Globalin pisteellä, sillä mieheni osti Suomesta uuden läppärin (vihdoin, sillä edellisellä läppärillä olikin jo ollut yhdeksän elämää, eikä uuteen henkiin heräämiseen voinut enää luottaa!) ja koska asumme Euroopan ulkopuolella, meillä on mahdollisuus hankkia tällaiset jutut verottomina. Tai no, ottaa tämä firma siitä kyllä niin ison siivun, että ihan täydestä verottomana ostosta ei voida puhua… Ainiin! Suomessa ollessani tajusin miten paljon kaipaan Abu Dhabissa ollessani eläinten rapsuttelua, joten akuuttiin rapsuteltavan kaipuuseen ostin itselleni lentokentän Suomi-kaupasta valkoisen poro-pehmolelun. Kyllä! Olen 26-vuotias ja minulla on oma poro-pehmolelu. Tässä hän on :D


Parin tunnin välilaskumme oli Wienissä, mistä suuntasimmekin varsinaiseen määränpäähämme. Lentokoneessa ruoka oli jälleen tosi hyvää ja lentomatkakin (6 tuntia) taittui melko kivuttomasti. Laskeuduttuamme illalla kahdeksan aikaan meitä oli vastassa noin + 40 asteen kuumuus ja sellainen kostean nahkea fiilis, hiukseni menivät kosteudesta kähärälle aivan heti. Koti oli palatessamme supersiisti, sillä mieheni oli siivonnut todella hyvin ennen lähtöään. Oli ihana palata! Ilmastointi oli päällä kuten pitikin, mutta jostain syystä ilmastointi pitää jotain erikoista naksahtelua, mikä tarkoittaa kai sitä, että on aika kilauttaa joku tsekkaamaan onko se ihan kunnossa. Ruokakaapissamme piili muuten yllätys: avonaisissa riisi- ja pastapusseissa oli kutsumattomia vieraita! Hyvin pieniä sellaisia, mutta silti, hyi!

Abu Dhabi kylpee sumussa ja pölyssä, näkyvyys ei ole kovin hyvä.
Koti oli siisti kun saavuimme, mutta auta armias oliko se sitä enää silloin, kun purimme matkalaukut. Ensimmäinen päivä täällä meni tavaroiden järjestelyyn, pyykkäämiseen ja paitojen silittämiseen ja sama pyöritys jatkuu heti, kunhan edelliset ovat kuivia. Kävin myös lounastamassa parin suomalaisen ystäväni kanssa ja täytin jääkaappimme. Tasan viikon päästä alkaa islamilaisen kalenterin Eid Al Adha-juhla, jonka takia miehelläni on viisi vapaapäivää ja josta en edes tiedä, miksi sitä juhlitaan. Lupaan selvittää sen itselleni ja teille tulevina päivinä :)

Tämän verran parvekkeen lasipöydälle kertyy tomua kahdessa kuukaudessa.. 

Palataan ja hyvää viikonloppua kaikille :)

3 comments:

Petu said...

Hei jee, mahtavaa että oot palannut taas blogin äärelle. Olen varmaan yksi niistä mainitsemistasi uusista lukijoista, löysin blogisi googletellessani Abu Dhabiin liittyviä juttuja. Olen samassa elämäntilanteessa sen osalta, että olen myös 26- vuotias, menossa naimisiin ja muuttamassa mieheni työn perässä Abu Dhabiin luultavasti vuoden kuluttua... Mielenkiinnolla jään seuraamaan blogiasi. :)

Anna said...

Moikka Petu ja kiva että löysit tiesi tänne blogiin. Tämä on juuri se syy, miksi alunperin aloitin kirjoittamaan, sillä tietoa Abu Dhabissa asumisesta ei (ainakaan suomeksi) löytynyt juuri mistään ja on niin mieltä lämmittävää kuulla, että kirjoitteluni tuovat tietoa jollekin joka on muuttamassa tänne <3 Teillä onkin hyvin sopeutumisaikaa, se on mahtavaa! Meillä kaikki tapahtui NIIN nopeasti, että oli vaikeaa pysyä perässä. Facebookista löytyy muuten Suomalaiset naiset Abu Dhabissa ryhmä, voit liittyä sinne. Se ei ole vielä kovin aktiivinen, mutta pikkuhiljaa.. Emiraateissa asuville suomalaisille on myös isompi ryhmä, Finns in UAE. Jos sinulla on kysyttävää tai jotain postaustoiveita, niin laita vain viestiä tänne, yritetään löytää vastauksia :)

Ihanaa häiden suunnittelua ja muuttovalmisteluja <3

Petu said...

Kiitos! Kysymyksiä tulee kyllä varmasti paljon sitten viimeistään muuton lähestyessä. Vielä on paljon järjesteltäviä asioita täällä ja selviteltävää. Aiomme tulla käymään Abu Dhabissa nyt tulevana talvena, miehellä on siellä muutama tuttu työn puolesta, mutta emme itse ole käyneet siellä aiemmin. Kiitos kutsusta, täytyy liittyä tuohon suomalaisten naisten ryhmään. :)