Sunday 4 September 2016

Ravintolasuositus - Sofra Istanbul Restaurant


Rakastamme turkkilaista ruokaa, ja nyt kun puhun turkkilaisesta ruuasta, en tarkoita kebabeläintä, vaan sitä ihan aitoa ja oikeaa turkkilaista.

Tasan vuosi sitten olimme mieheni ystävän luona Istanbulissa ja pääsin ensimmäistä kertaa maistelemaan Turkin herkkuja. Omia suosikkejani ovat riisillä täytetyt simpukat, joita myydään Istanbulissa ihan kaduilla ja myös ravintoloissa, turkkilainen ravioli (lihatäytteset raviolit, jotka suorastaan uivat jugurttikastikkeessa) ja erilaiset kylmät alkupalat, kuten hummus (kikhernetahna), ezme (vähän kuin tomaattisalsaa), mütebbel (paahdetusta munakoisosta tehty tahna) ja viininlehtikääryleet, lämmintä linssikeittoa unohtamatta. Lihaisemmista ruuista eggplant kebab ja mixed grill ovat suosiossani, mutta useimmiten valitsen ainoastaan kasvisvaihtoehtoja jos turkkilaista ruokaa on tarjolla.




Muutama viikko sitten mieheni työkaveri vei hänet syömään tähän turkkilaiseen ravintolaan, ja siitä asti olen kuullut lauseita, kuten “Anna, meidän pitää mennä sinn yhdessä”, “Rakastat sitä”, “Se on paikka johon tulemme viemään vieraamme”. Perjantai-illan date night kohde oli siis selvä, Sofra Istanbul Restaurant.

Tilasimme pöydän täyteen herkkuja ja nautimme niiden seurana perinteistä ayran-juomaa, joka on vähän kuin vedellä laimennettua piimää ja jännällä tavalla aika hyvää. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja tupa oli täysi. Paikan ainoa miinus oli vähän liian tehokas ilmastointi, mutta siitäkin selvittiin.




Ilta vierähti perinteisiä turkkilaisia ruokia syödessä. Viereisessä pöydässä oleva suurperhe tilasi kaksi metriä pitkän ohuen kebabin ja toisessa pöydässä seurue juhli syntymäpäiviä tähtisädetikkujen loisteessa ja koko henkilökunnan laulaessa onnittelulaulua. Lopuksi keittiö lähetti vielä terveisensä, turkkilaista teetä.


Sofra Istanbul Restaurant - vahva suositus. Testatkaa jos vierailette Abu Dhabissa ja pidätte turkkilaisesta ruuasta.

No comments: