Monday 26 September 2016

Viime viikon kuulumisia

Kuluneen viikon aikana on tapahtunut paljon mukavia asioita. Ensinnäkin, Suomi-koulu alkoi vihdoin. Kivaa! Olin suunnitellut tunnit etukäteen valmiiksi ja kaikki sujui tunneilla hyvin, tapasin päivän aikana paljon mukavia lapsia ja aikuisia. Pikkulinnut kertoivat, että pienet oppilaani olivat myös pitäneet minusta. Täytyy sanoa, että pienten viihdyttäminen käy todella työstä, sillä olin aivan rättiväsynyt illalla kotiin raahautuessani.
Kotona pistin teeveden kiehumaan ja kääriydyin superpehmeään vilttiini sohvannurkkaan, mutta fiilis oli siinä kohtaa jo selvä - olin tulossa kipeäksi. Seuraava päivä meni hieman nuutuneissa tunnelmissa siinä samaisessa sohvan nurkassa, mutta oli tavallaan spesiaalipäivä: syntymäpäiväni. Syntymäpäivän vietto kaukana kotoa onkin ihan uusi kokemus, ja vaikka en mitään erikoisempaa juhlaa tai lahjoja odotakaan, niin on tuona päivänä ollut mukava tavata kavereita ja perhettä, ja juhlatkin on järjestetty useampana vuonna. Koti-ikävä tuli, tietenkin!

Facebook piippasi aktiivisesti koko päivän ja oli ihanaa, kun ystävät, työkaverit ja tutut onnittelivat ja sain vaihtaa pari sanaa useammankin ihmisen kanssa <3 Olimme jo aiemmin miehen kanssa sopineet menevämme syömään. Koska olin ollut niin nuutunut koko päivän, niin halusin kotimme lähelle ja paikaksi valikoitui P.F. Chang’s (Abu Dhabi Mall), minkä aasialaiseen ruokaan olen suorastaan addiktoitunut. Koska tiedän, että tätä blogia lukee joskus myös muutama Abu Dhabissa asusteleva, suosittelen tilaamaan alkupalaksi dynamite shrimps ja pääruuaksi annoksen pad thaita - et pety. Annokset ovat ravintolassa sen verran runsaita, että yhdestä pääruuasta riittää helposti kahdelle. Olen tykästynyt ravintolaketjun kastikkeeseen, mikä sekoitetaan kiinalaisesta sinapista, heidän omasta soijakastikkeestaan ja chilikastikkeesta. Olen pyytänyt tähän reseptiä jo pari kertaa, mutta en ole sitä saanut, ja tuskin tulen saamaankaan, mutta sain sentään muutaman pienen purkin kyseistä kastiketta mukaan.
Ikimuistoisinta koko päivässä oli jo oikeastaan edellisenä iltana kummityttöni äidiltä saapunut ääniviesti, missä kolme pientä tyttöä lauloivat sekä suomeksi että englanniksi onnittelulaulun, joka loppui raikuvaan “We love youuuu!”-kiljahteluun. Se viesti on tägätty tähdellä ja kuuntelen sen varmaan aina kun tulee yhtään sellainen tarve.

No comments: