Saturday 17 September 2016

Kanadalaiset pannukakut pienellä twistillä

Suomi-kesän aikana yövyin jonkin aikaa ystäväni perheen luona ihanassa vaaleansinisessä talossa, missä cd-soittimesta kuuluu ranskalaista musiikkia, missä jokainen vierailija toivotetaan tervetulleeksi poskisuudelmien kera, viinilasillisen saa aina tarpeen vaatiessa ja sauna lämpeää toiveestasi. Oh, olisivatpa päivät vaaleansinisessä talossa jatkuneet osaltani ikuisesti.

Ystävälläni on ihana tapa tehdä lapsilleen aamupalaksi pannukakkuja viikonloppuisin ja spesiaalitilanteissa. Kokosimme pannukakut lautaselle mustikoiden, viinimarjojen, granaattiomenan siementen, hampunsiemenmurskan ja nutellan kera useammankin kerran vierailuni aikana, ja haaveilin samalla omaksuvani itsekin tavan kokkailla vastaavaa herkkua viikonloppuisin.
 Olen testannut pannukakkureseptiä ja jaan teille tässä ystäväni luvalla hänen reseptinsä. Resepti on peräisin Kanadasta, missä ystäväni asui vuosia. Muokkasin reseptiä hieman itselleni sopivaksi, muokkaukset sulkeissa.

Pannukakut neljälle

2 munaa
2,5dl maitoa (n. 3dl mantelimaitoa)
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
Noin 5 dl gluteenittomia jauhoja (n.3dl gluteenitonta jauhoseosta)
2tl leivinjauhetta, sekoita tämä jauhoihin
100g sulatettua voita
Voita paistamiseen

Sekoita yllä olevassa järjestyksessä kaikki aineet keskenään. Taikinan pitää olla paksua, ja siihen pitää muodostua ilmakuplia kun se on seisonut vähän aikaa. Paista pannulla (ei täydellä teholla) n. 3kpl samanaikaisesti. 1 kauhallinen taikinaa = 1 pannukakku. Käännä pannukakku ympäri kun sen pintaan ilmestyy ilmakuplia.
Meillä ei käytetä maitotuotteita kotona juuri lainkaan, joten korvasin reseptissä olleen maidon mantelimaidolla. Käyttämäni jauhoseos teki taikinasta nopeasti aika tukevaa, joten lisäsin nesteen määrää ja vähensin jauhon määrää, mikä ei onneksi vaikuttanut reseptin toimivuuteen. Annoin taikinan levätä n. 30 min ennen paistamista.

Pannukakut katosivat parempiin suihin mansikoiden, pensasmustikoiden ja karhunvatukoiden kera, mutta niitä voi syödä niin monella tapaa. Pannukakkujen kanssa voi nauttia mm. luonnonjugurttia, marjoja, hedelmiä, hilloja ja vaahterasiirappia. Niistä voisi tehdä myös suolaisen version, esimerkiksi paistetun kananmunan ja kinkun kera.

No comments: