Sunday 27 December 2015

Autoilua Ranskassa pt. 2

Aattoaamuna heräsimme Metzin kaupungista (Luxemburin rajan lähellä idässä) mieheni tädin luota. Kauppareissun jälkeen aloitimme matkamme kohti Pariisia. 



Matkan varrella ohitimme monta historiallista paikkaa. Mieheni on hyvin kiinnostunut historiasta, ja hän kertoikin paljon asioista, jotka olivat tapahtuneet ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikana ohittamillamme alueilla. Ohitimme mm. Verdunnen ja muita alueita joilla on sodittu, Jeanne d'Arcin synnyinkylän yms. Historiallisen paikan kohdalla on tien varressa aina iso kyltti, jossa kerrotaan mitä sillä alueella on tapahtunut. Kokemukseni mukaan sanoisin, että ranskalaiset ovat hyvin tietoisia historiastaan, ja kiinnostus historiaan on läsnä myös nykypäivänä. 










Champagnen kyliä ohittaessamme näimme kyltin, missä kerrottiin että kylien alla kulkee yli 100km matkalta viinikellareita. Illalla Papa vielä valaisi minua asiassa, että sieltä löytyy n. 5 000 000 pulloa kuohuvaa. Papan mielestä "jokainen ranskalainen on jossain määrin viiniasiantuntija", ja vaikka en tiedä voiko tätä nyt näin yleistää, mutta kaveripiirissä näin tuntuu kyllä olevan.

Saavuttuamme Pariisiin, päädyimme tietysti aivan kaaoottiseen liikenteeseen (klo 14.30 jouluaattona). Navigaattori ohjeisti meidät läpi keskustan, ja autoja oli aivan hurjan paljon. Olin todella onnellinen, että vastuu kuskin hommista oli miehelläni. Hänenkin hermonsa tosin olivat koetuksella todella vaarallisesti ajavien moottoripyöräkuskien kanssa.

Pariisin keskustasta suuntasimme Forges les Bainsiin. Autosta ihailin taivasta, valon kaupunki kylpi vaaleanpunaisessa hempeässä valossa. Jouluaattoilta lähestyy.

No comments: