Sunday 27 December 2015

Joulu pt. 2

Halusimme viettää joulua isolla porukalla (miehen koko perhe puolisoineen), joten päätimme että vietämme sitä vasta 25.12. Näin ollen muut ovat saaneet aattona vierailla puolisoidensa perheiden luona. Vietimme joulua perheeni kanssa Suomessa jo 19.12.

Matkasimme joulupäivän aamuna Poitiersiin, missä mieheni veli asuu perheensä kanssa. Aiomme pysytellä täällä useammankin päivän, saa vihdoin ottaa vähän rennommin. Viimeisen viikon aikana olemme nukkuneet joka yö eri paikassa (Suomessa kahdessa eri hotellissa, ja Ranskassa sukulaisten luona Pariisissa, Nancyssä, Metzsissä, Pariisissa ja nyt Poitiersissa). Pakko myöntää, että kaipaan oman kodin rauhaa aika paljon. Milloinkohan meillä on koti seuraavaksi, toivottavasti helmikuun lopulla?

Suuntasimme kävelylle läheiseen puistoon. Puistossa oli iso huvipuisto laitteineen, englantilainen puutarha, jonkinlainen amfiteatteri, isot nurmikenttä, vuohia, ankkoja, hankkia, sorsia, marsuja ja kaneja. Miehen 1-vuotias veljenpoika nautti, kun koko perheen voimin olimme ulkona eläimiä katsomassa. Ilma oli kaunis, +17 astetta.


















Ranskalaiseen tapaan kuuluen, oli aperatiivin aika. Söimme leipää, ankkapateeta, villisikapateeta, foie grasta, oliiveja ja juustoja. Lisäksi joimme samppanjaa ja makeaa valkoviiniä. 



Tämän jälkeen aloitimme joululahjojen avaamisen. Suvun nuorimmainen sai isoimman lahjamäärän ja hän sai kunnian myös avata ne kaikki ensimmäisenä. Tämän jälkeen jokainen vuorollaan sai pakettinsa. Paketista kiitettiin antajaa henkilökohtaisesti, suukotettiin molemmille poskille ja halattiin lämpimästi. Merci! <3

Kun lahjat oltiin avattu ja testattu, aloimme kattaa illallista. Meitä oli paikalla 12 henkeä, ja ruokana oli foie grasta, graavilohta, ostereita, helmikanaa, kastanjoita ja vihreitä papuja. En olekaan tälläisellä jouluillallisella ennen ollut, kastanjat ja helmikana olivat täysin uudet tuttavuudet. Maistoin ostereita ensimmäisen kerran viime keväänä, ja pidin niistä. Syön ne sitruunan kanssa, en mausta muuten. 

Ostereita avatessa pitää muistaa varovaisuus, muuten voi tarvita laastaria.


No comments: