Thursday 31 December 2015

Date day & double date night

Eilinen vierähti leppoisissa olosuhteissa. Ulkona oli kaunis ilma, ja lounaan jälkeen suuntasimme kävelemään kaupungille. Tarkoituksena oli käydä ainakin Saint-Pierren katedraalissa ja Église Notre-Dame la Granden roomalaiskatolisella kirkolla katomassa jokailtainen “valoshow”. Kävelimme Poitiersin keskustan ihania pieniä katuja, täällä kaikki on kävelymatkan päässä. Nappasimme mukaamme palan flan-kakkua (vähän kuin makea piirakka, jonka sisus on vaniljahyytelöä) ja suklaisen éclair-leivoksen.


Meidän haavekoti. Ranskalaiset kartanotyyliset talot on upeita.

Kuja, joka vie Saint Pierren katedraalin luo.

Saint-Pierre's cathedral 

Saint-Pierren katedraali oli todella kaunis! Se muistutti minusta Pariisin Notre-Damea, mutta oli paljon pienempi kooltaan. Olisimme kovasti halunneet käydä katedraalin sisällä, mutta jostain syystä sinne ei päässyt. Minulla on käynyt vähän huono tuuri näiden historiallisten kohteiden läpikäymisessä! Syksyllä en päässyt Istanbulissa sijaitsevaan Sultan Ahmetin moskeijaan (Blue mosque), sillä ensimmäisellä yrityskerralla se oli syystä tai toisesta kiinni ja toisella kerralla sinne oli kahden tunnin jono (ja ulkona jonossa lämpöasteita +35). Sain nyt kuitenkin Saint Pierren katedraalista kauniita kuvia ulkoa. Tällaisia rakennuksia katsoessa sitä miettii, että ihminen on tämän tehnyt, wau.


Pimeän tullen kävimme katsomassa Église Notre-Dame la Grandea, jonka seinät oli valaistu monivärisiksi.


Notre-Dame la Grande


Tunteja käveltyämme suuntasimme vihdoin ravintola Bistrot du Boucheriin. Kävimme tässä samassa ravintolassa kahdestaan jo kertaalleen, mutta halusimme tulla toistekin ja toimme nyt mieheni veljen vaimoineen tänne.






Illallisen jälkeen suuntasimme elokuviin katsomaan Star Warsia. Elokuvat on Ranskassa usein dubattuja, mutta nyt oli mahdollisuus päästä katsomaan tämä englannin kielellä, ranskan kielisillä tekstityksillä. Olen nähnyt leffan jo kertaalleen, joten samanlaista jännitystä ei ollut enää mukana. Vertailun vuoksi sanoisin, että pidän Finnkinon teattereista enemmän, screenit on suuremmat, penkit parempia, 3d-lasit kuuluu elokuvan hintaan ja kun elokuva loppuu, valot laitetaan heti päälle ja teatterista on helppo poistua. Tämäkin elokuvakokemus oli ihan hyvä, hinta oli halvempi kuin Suomessa 9,8e, meillä oli omat lasit, joten niitä ei tarvinnut vuokrata. Kenelläkään ei ollut teatterissa poppareita tai karkkia, ei siis jatkuvaa rapinaa. Elokuvan loppuessa melkein kaikki jäivät paikoilleen ja huone pysyi pimeänä, hankala poistua, vaikka lattiassa olikin pieniä valoja.
Hotel de Ville, Poitiers. 

No comments: