Sunday 27 December 2015

Joulu pt. 1

Jouluaattopäivä meni autoillessa Metzistä Pariisiin ja Pariisista Forges les Bainsiin, mutta illalla pääsimme valmistelemaan illallista ja rauhoittumaan. Anoppilassa ei juuri joulukoristeita ole laitettu, mutta täällä on hyvin seesteistä ja kaunista silti. 













Katoimme yhdessä pöydän ja sytytimme kynttilöitä. Sain suostuteltua muut siihen, että kuuntelemme joululauluja syödessämme (ihan hiljaisella vain). Alkupalaksi oli leipää ja foie grasta (hanhenmaksaa),viikunahilloa ja makeaa valkoviiniä. Tämän jälkeen pöytään kannettiin iso keko yrttimarinoituja etanoita. Luulin että päivällinen olisi ollut tässä, mutta jatkoa seurasi. Seuraavaksi tuotiin iso vati mikä oli täynnä sammakonreisiä! Viime keväänä Papa toi eteeni ostereita ja nyt oli sammakoiden vuoro. Mielestäni ne maistuivat aivan kanalta ja koostumuskin oli saman kaltainen, lopulta söin niitä kymmenen. Pääruokana oli valkoisia makkaroita (tehty vasikan lihasta, maidosta, kananmunasta ja leivästä, massa on sen jälkeen pakattu aitoon suoleen.) ja porkkanapyrettä. Jälkiruokana söimme tuoreita litsi-hedelmiä. Syömisen jälkeen pelasimme lautapelejä, tuntuu olevan traditio tässä perheessä :)






Jouluaatto ei täällä tuntunut samalta kuin Suomessa tavallisesti, mutta ihan mukavaa meillä silti oli. Suomesta tulleet jouluntoivotus-viestit ja kuvat lämmittävät kovasti mieltä. Ikävä on kaikkia ystäviä ja perhettä <3

No comments: