Sunday 27 December 2015

Menu Chef


Olimme muuttoa edeltävänä viikonloppuna viettäneet läksiäisiä lähipiirimme kesken, mutta silti edessä oli lähimpien ystävien ja perheen hyvästelyä vielä..

Muuttopäivän iltana menimme ystäviemme kanssa illalliselle Buccoon. Päädyimme tilaamaan Menu Chefin, eli kokki suunnittelee kuuden ruokalajin illallisen, mutta jokainen ruokalaji on meille yllätys. Olin ensin vähän tätä valintaa vastaan, sillä tavallisesti aina tilaan ravintolassa jo tutuiksi tulleita, turvallisia ruokia. Kerta toisensa jälkeen pöytään kannettiin upeita ja herkullisia annoksia, vaikka etukäteen vähän jännitti, että mitä kaikkea sitä syödäkseen saakaan. Lisäksi Buccon kokki tuli aina luoksemme esittelemään annoksen, ja kertoi mitä kaikkea se sisältää. Lopulta olin siis hyvin tyytyväinen valintamme! Tässä vähän maistiaisia kuvien muodossa.

Kampasimpukoita, rapulientä, fenkolipyrettä.

Punajuurikeittoa ja paistettua Parman kinkkua.


Hirven lihaa tonnikalamajoneesin ja kapristen kanssa.
Ankan rintaa, foie grasta ja paistettuja sieniä
Aurajuustojäätelöä ja viikunaa.Panna cotta mansikoilla ja vadelmasorbetilla.


Illan kruunasivat loistavat viinivalinnat, joista vastuussa olivat kaksi ranskalaista ystäväämme. Ranskalaiset valitsevat aina ranskalaisen viinin, true!

Lopuksi mentiin porukalla vielä käymään kodissamme ja kaverit saivat ottaa mukaansa mitä halusivat (esim. mausteet, leivontavälineet, pakasteet). Meillä oli hauska ja rakkauden täyteinen ilta.

No comments: