Thursday 31 December 2015

Yhteenveto kuluneesta vuodesta ja ajatuksia tulevasta





Mökkiranta


Vietettiin lukemattomia hienoja hetkiä ystävien ja perheen kanssa, iloittiin, itkettiin, naurettiin, marjastettiin, sienestettiin, katseltiin salamoita ja saunottiin yöllä. Kävimme ahkerasti tapaamassa muilla paikkakunnilla ja muissa maissa asuvia ystäviämme, sekä pidettiin lähipiirinkin kanssa yhteydet vahvoina. Voi miten kaipaan teitä, kun palaan takaisin vuoden tapahtumiin! Huhtikuussa matkasimme Ranskaan tapaamaan mieheni vanhempia, rakkauteni Ranskaa kohtaan syttyi heti. Ikimuistoisimmat reissut suuntautuivat Ranskaan, Büykadan saarelle Turkkiin (2 päivää totaalista rentoutumista) ja Budapestiin, missä saattelin rakkaan ystäväni vihille.


Rekitaipaleen järvellä grillaamassa.





Karhunvatukoita uima-altaan laidalla Büykadan saarella.

Loppukesästä silloinen poikaystäväni, nykyinen mieheni  sanoi, että haluaa viettää loppuelämänsä kanssani. I'm one lucky woman! Alkusyksystä alkaen jännitettiin, millaisen suunnan elämämme saa, ja otettiin vastaan se, mitä elämä meille päätti antaa. Emiraatteihin muutto varmistui. Muuttovalmisteluja, stressiä, paljon stressiä. Joulukuussa minusta tuli virallisesti rouva, mutta kuten jo monet tietää, niin häitämme tanssitaan vasta elokuussa, kun saamme lähipiirin kokoon samaan maahan. Joulun aikaa vietettiin haikeissa tunnelmissa, hyvästelimme perheen ja ystävät. Pyhät on vietetty Ranskassa, ja uusi vuosi lähtee myös käyntiin täällä ja Amsterdamissa. Se lämpö mitä olen saanut osakseni, on ollut todella tärkeää. Kiitos kaikki rakkaat ystävät ja perhe tästä vuodesta, olette aivan korvaamattomia. Välimatkaa nyt tulee, mutta yhteydet säilyy.

Revontulia Porin Etelänrannassa lokakuussa 2015.

Uudenvuoden ajatuksia itselleni:

1. Olen avoin uusille asioille. Mukavuusalueelta poistuminen ei ole huono juttu.
2. Yritän muistaa, että suuri osa asioista ei ole omassa kontrollissani.
3. Vältän stressiä, ja jos sitä on, niin yritän löytää keinot selviytyä siitä. Asiat menevät painollaan.. Ja yleensä kaikki menee ihan hyvin, tai jos ei mene, niin sitten pitää sopeutua.
4. Juon enemmän vettä. 6 vesilasia yöpöydällä ei taida auttaa nesteytykseen, jos ne pysyy täysinä päiväkaupalla.
5. Yritän nauttia kaikesta, elämä on ainutkertaista. Jos vaikka yrittäisi joskus pysähtyä. Ja hengittää. Ja sitten jatkaa taas.
6. Luen vihdoin kameran käyttöohjeet ja perehdyn paremmin kuvaamiseen. Oikeesti, oon omistanut semihyvän kameran jo 5 vuotta, ja edelleen käytän about automaattiasetuksia. Ei hyvä.
7. Opettelen tekemään monipuolisempia ruokia, esim. raakaruoat ja kasvisruoat eivät ole entuudestaan juurikaan tuttuja. Eettiset jutut ja terveyteen liittyvät asiat kolkuttelee mieltä.
8. Harrastan säännöllisesti jotain liikuntaa. Tää on kyllä paha.. Eikä tulevan kotimaan huimat lämpöasteet auta asiaa kyllä lainkaan. Vertaistukea, anyone?
9. Opiskelen ranskaa edes vähän lisää. Jos vaikka ensi jouluna tervehtisin appivanhempia jotenkin muuten, kuin puhuttelemalla heitä "kiveksiksi". Tää on tositarina tältä joululta.
10. Pitää vissiin opiskella vähän myös arabiaa..

Millais muut, millaisia ajatuksia tulevaisuudesta on? Ootteko antaneet jotain lupauksia itsellenne? Entä muille? Mä lupasin miehelle, että poistan kännykästä häntä kovasti ärsyttäneet näppäinäänet. Hän on kovin tyytyväinen.

Budapestin kadut, ei haitannut vaikka satoi melkein joka päivä.

Illalla suunnataan kavereiden luo uudenvuoden juhliin.
Toivotan teille kaikille rauhallista, innostavaa ja elämäntäyteistä uutta vuotta 2016.

No comments: