Thursday 24 November 2016

Paras kotitekoinen kuorinta vartalolle ja kasvoille

Erityisesti parin viimeisen vuoden aikana olen välillä törmännyt uutisiin kosmetiikan sisältämistä mikromuoveista ja niiden uutisten myötä olen aina vain tyytyväisempi valintaani tehdä kuorinnat itse. Osa kaupoissa myytävistä kuorinta-aineista voidaan tehdä luonnollisista ainiesta, kuten mantelinkuorirouheesta tai suolasta, mutta ikävä kyllä näitä mikromuoveja käytetään kosmetiikassa paljon niiden halvan hinnan vuoksi. Mikromuoveja voi olla kuorinta-aineissa, suihkugeeleissä ja esimerkiksi hammastahnoissa. Mitä haittaa mikromuoveista sitten on? Ne kulkeutuvat jäteveden mukana vesistöihin ja sitä kautta kaloihin ja vesistöissä eläviin eläimiin, jonka jälkeen me ihmiset saatamme saada näitä muovien kemikaaleja itseemme. Mikromuoveja voi välttää esimerkiksi skannaamalla kosmetiikkatuotteensa CosmEthics-appin avulla, eli appi siis ilmoittaa jos tuotteessa on muoveja, tai käyttämällä pääasiassa luonnonkosmetiikkaa.

Tällä hetkellä itse saan varmasti jonkinlaisen annoksen muovikemikaaleja ihan juomavedestä, täällä kun kaikki juomavesi tulee muovipulloissa...


Kotitekoinen kuorinta on hyvä valinta myös eettisesti ja ympäristön kannalta, mutta tämä kuorinta on lisäksi tehokasta ja oikeasti toimivaa. Minulla on pari muutakin suosikkia, joiden reseptit lupaan jakaa vielä myöhemmin. Kotitekoiset kuorinnat sopivat hyvin myös lahjaksi, sillä sen lisäksi että ne ovat todella tehokkaita, niiden tekeminen on helppoa eikä käy kalliiksi.

Kahvikuorinta

Kahvinporoja
Hunajaa
Oliiviöljyä

Jos teet kerta-annoksen kuorintaa itsellesi, niin siihen tulee n. 2tl kahvinporoja, 1tl hunajaa ja pari tippaa oliiviöljyä. Jos teet isomman annoksen esimerkiksi lahjaksi, niin kaada reippaasti pari desiä kahvinporoja kulhoon, lisää n. 3 ruokalusikallista hunajaa ja loraus oliiviöljyä. Sekoita.

Käytä kuorinta märälle iholle, esimerkiksi suihkussa. Hiero seosta ihoon hellästi pyörivin liikkein ja huuhtele tämän jälkeen. Ihosta jää todella pehmeä. Yleinen ohje kuorintojen käyttöön taitaa olla 1-2 kertaa viikossa.

No comments: