Wednesday 2 November 2016

First time in Dubai

On jopa ehkä vähän hassua, että vaikka asumme täällä Lähi-Idässä ja aivan Dubain kyljessä, en ole koskaan vielä käynyt Dubaissa - ennen viime viikon keskiviikkoa siis. Nytkään matkan tarkoitus ei tosin ollut varsinainen turistina Dubaissa oleminen, vaan eräs ko. kaupungissa järjestettävä business event johon olimme ystäväni kanssa menossa.

Dubaihin ajaa Abu Dhabista noin puolessatoista tunnissa, eli samassa ajassa kuin Porista ajaa Tampereelle. Tie on suora, joten eksymisen vaaraa ei oikeastaan ole. Koko matkaa suoraa tietä ja lopulta kaarros oikealle, Dubai Malliin. Dubai Mall on maailman isoin ostoskeskus, ja se sijaitsee aivan maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan juurella Dubain keskustassa. Ystäväni kertoi, että kyseisessä ostoskeskuksessa on helppo eksyä, sillä se on niin iso. No kidding, minä olen eksynyt myös Yas Mallissa (kuka rakentaa niin oudon muotoisia kauppakeskuksia? :D) Shoppailulle ei ollut tällä kertaa tarvetta, joten suuntasimme suoraa lounaalle.


Abu Dhabin ostoskeskukset ovat päivisin viikolla melko hiljaisia, turisteja ei ole paljoa ja mistään ihmisvilinästä ei voi puhua. Dubai Mall oli toista luokkaa. Siellä oli paljon turisteja, tasainen puheensorina ja pitkät jonot vessoihin. Törmäsimme sen parin tunnin aikana myös useampaan suomalaiseen siellä, ihan sattumalta. On hauskaa, että vaikka sitä itse taitaa englantia ihan hyvin ja puhuu sitä päivittäin, niin pystyy ignooraamaan englanninkielisen taustamelun aivan täysin, mutta kun joku puhuu suomea, niin sen huomaa h-e-t-i. Minulle on käynyt näin useamman kerrankin ulkomailla oloaikanani, että huomaan ohimennen jonkun puhuvan suomea vaikka en saisi taustamelun vuoksi edes selvää mitä toinen puhuu. Sitten tulee se fiilis kun haluaisi vaan hihkaista “HEI MINÄKIN OLEN SUOMESTA :D!” Tällä kertaa kuitenkin hillitsin itseni.

Lounaan ja kahvittelun jälkeen suuntasimme varsinaiseen määränpäähämme, eli Finnish Business Councilin tapahtumaan. Varasimme muutaman kilometrin matkaan tunnin aikaa, koska ystäväni tiesi että ruuhkat ovat pahoja kun ihmiset pääsevät töistä. Luulin että liikenne Abu Dhabissa oli jotenkin poikkeuksellisen kamalaa, mutta Dubain jälkeen se on ihan lastenleikkiä. Ystäväni on tottunut ajamaan Dubaissa, ja eksyimme silti. Meillä oli navigaattori, ja eksyimme silti. Huh huh niitä teiden, liittymien ja autojen määrää. Ihme kyllä hermomme pitivät hienosti ja pääsimme lopulta myös perille, vaikka olimmekin puoli tuntia myöhässä.

Kuva lainattu TÄÄLTÄ.
Nyt siihen itse tapahtumaan. Viime viikon keskiviikkona Finnish Business Council järjesti Kick-off tapahtuman, jossa esiteltiin FBC:n uusi brändin ulkoasu, käytiin läpi alueen bisnesmahdollisuuksia ja puhuttiin järjestöstä yleisesti. FBC on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tarkoituksena on auttaa suomalaisia yrityksiä saamaan jalansijaa Arabiemiraateista ja myös auttaa suomalaisia ja paikallisia yrityksiä tekemään yhteistyötä. Lisää voitte lukea FBC:n sivuilta. Tapasin illan aikana paljo mukavia suomalaisia ja myös paikallisen miehen, joka tekee yhteistyötä suomalaisen yrityksen kanssa. Kerrassaan voimauttava tapahtuma!

No comments: