Friday 18 November 2016

Taidetta aurinkoisella Saadiyatilla

Minulla on käynyt tuuri, sillä tässä samassa talossa asuu useampikin ihminen jonka tunnen. Eilen yksi heistä, virolainen ystäväni, soitti ja kysyi lähtisinkö hänen kanssaan katsomaan Abu Dhabi Art taidenäyttelyä kymmenen minuutin varoitusajalla. Kello kävi jo iltapäivää, mutta minä iloisesti somettelin kotivaatteet päällä, meikittä, tukka sekaisin ja lounaan teko vasta mielessä. Päätin kuitenkin lähteä ja supernopeasti valmistelin itseni lähtökuntoon. Saadiyat saarelle on suunnitteilla kulttuuria vähän isommalla kädellä; Louvre on melkein valmis, Guggenheim on tuloillaan ja kaava on tehty monelle muullekin jutulle. Mikäli pienoismallit pitävät paikkaansa, on alueesta tulossa muutaman vuoden sisällä todella hieno.

Sanaa Bint Hasher Al Maktoum

Abu Dhabi Art sijaitsee Manarat Al Saadiyat rakennuksessa. Saapuessamme meille kerrottiin, että olemme vähän etuajassa, näyttely aukeaa yleisölle vasta klo 14.00. Sitä ennen päätimme kuluttaa aikamme tutkaillen rakennuksen muita näyttelyjä, ja koska lähdin kotoa niin kiireellä menimme myös lounaalle rakennuksessa sijaitsevaan Fanr-ravintolaan. Olen aiemmin maistanut kyseisen paikan linssikeittoa, joka oli herkullista, mutta nyt linssikeittoa ei ollut tarjolla joten valitsin lautaselleni tomaattikeittoa, joka osoittautui myös hyväksi valinnaksi.

Rakennuksen ulkopuolelle on sijoitettu erilaisia workshoppeja lapsia varten, pienimuotoisia taide- ja käsityönäyttelyitä sekä pieni puoti. Ihastelin erityisesti käsityönä tehtyjä kynttilöitä ja iltalaukkuja. Innostuimme osallistumaan myös yhden taideteoksen tekoon.

Kävin Manarat Al Saadiyatilla juuri viime viikonloppuna, joten tiesin jo vähän näyttelyn valmisteluista (mm. Sen, että yhdessä hallissa iso osa lattiasta oli täytetty banaaneilla!). Nyt näyttely oli kuitenkin valmis ja me astuimme sisään. Tässä teille kuvia.






















Olen vähän kai huono nauttimaan taiteesta. Olen kyllä kiertänyt milloin mitkäkin museot, mutta harva teos puhuttelee, ja varsinkin nykytaide näyttäytyy itselleni usein melko turhana ollessaan jotenkin kylmää, kulmikasta ja abstraktia. Samasta syystä moni suomalainen design-tuote ei ikinä tule meidän kotiin. Pidän enemmän hienoista valokuvista ja taidokkaista maalauksista, sellaisesta historiallisen tyylisestä. Tästä näyttelyssä löysin useampiakin juttuja mitkä miellyttivät esteetikon silmää ja etenkin postauksen viimeinen ja ensimmäinen kuva ovat mieleeni. Tämän viimeisen kuvan nimi on muuten The Eye of History. Mitäs tykkäsitte Abu Dhabi Art-näyttelyn kuvista?

5 comments:

Mini said...

Kiva extemppore taide-pläjäys!
Mulle ei ehkä myöskään nykytaide kolahda mutta kuvista päätellen olisi kolahtanut!
Kivaa päivää - bisous

Angelina said...

Tuossa taidepläjäyksessäsi hienointa oli juuri sinun sinun ottamasi kuvat :) Olen kanssasi ihan samaa mieltä taiteesta noin yleisesti. Mielummin esim. kuvaan vanhaa ja kaunista arkkitehtuuria....

Sinulla on mielenkiintoinen blogi. En enää muista kenen bloggaajan sivuilta tämä tuli tutuksi. Olen "tuntenut" sinut kohta jo vuoden :)

Anna said...

Sama tilanne minulla, minäkin kuvaan mieluiten vanhaa. Kiitos paljon kommentistasi Angelina ja mukavaa kun käyt täällä lueskelemassa :)

Angelina said...

Kiitos vastauksestasi, Anna! :)

Suorastaan ahmin näitä expattien blogeja. Saa ajatukset hetkeksi ihan muualle. Eläydyn niihin ihan täysillä. Olenhan aikoinaan itsekin asunut ulkomailla pidempiä pätkiä, mutta se vasta seikkailua ja kaukokaipuuta olikin kun 80-luvulla ei juuri tekniikkaa ollut yhteydenpitämiseen kenenkään kanssa ja ylipäinsä netin puuttuminen vaati jos jonkinlaisia selvitymiskeinoja kun ei tietoa saanut mistään.

Tänään olen siis lukenut kaikki kirjoituksesi ja ollut hengessä hyvinkin voimakkaasti mukana Abu Dhabissa...tultuani sinne Panaman, Algerian ja Sudanin kautta. Kaikkialla meitä suomalaisia löytyykin :)

Yksi asia, josta olisi mielenkiintoista kuulla muiltakin expateilta/bloggaajilta ihan omana kirjoituksenaan on se, mistä ja miten olette tutustuneet ja saaneet ystäviä siellä? Tapahtuuko se puolison työkavereitten avittamana, kansainvälisellä asuinalueella asuvana, blogien kautta vaiko suurlähetystön/konsulaatin kekkereillä? Osa tutustuu lastensa koulujen/päivähoitopaikkojen takia väkisinkin, mutta miten esim. sinä, joka asut kahden hengen taloudessa ilman näitä kontakteja? "Edustusrouvan" Katalla Sudanissa, kuten tuskin sinullakaan, ainakaan montaa suomalaista ystävää on lähettyvillä. Tästä olisi kivaa lukea :)

Anna said...

Hei taas Angelina :) Itsekin luen mielelläni expatblogeja, saa vähän vertaistukea niidenkin kautta :D Onpa hyvä tuo postausideasi, ja pistänkin sen heti listalleni. Saat siis odotella tulevaa postausta jossa asiaa käyn läpi :)

Mukavaa viikonloppua :)