Tuesday 22 November 2016

Suomi-klassikko: makaronilaatikko

Suomalaisuus ja Suomeen liittyvät asiat ovat olleet kovasti pinnalla viimeisten päivien aikana, sillä ne ovat olleet teemoina Suomi-koululla lähestyvän itsenäisyyspäivämme takia. Suomalaisuutta mietittyäni intouduin tekemään lapsuusaikani lempiruokaa, makaronilaatikkoa. Tämä resepti on sama, mitä äitini käyttää.


N. 400-500g nauhan jauhelihaa
N. 300g makaronia
5dl maitoa
1 kananmuna
Valkopippuria
Mustapippuria
Suolaa
Paprikajauhetta

Laita vesi kiehumaan makaroneja varten. Ruskista jauheliha ja lisää mausteita makusi mukaan. Itse laitan reilun teelusikallisen ruususuolaa ja reippaalla kädellä pippureita ja paprikajauhetta. Keitä 8 minuutin makaroneja n. 4 minuuttia ja valuta vesi pois. Kaada makaronit ja jauheliha uunivuokaan. Tee munamaito; eli 5dl maitoa, 1 kananmuna ja mausteita taas maun mukaan ja sekoita. Kaada seos jauhelihan ja makaronin päälle. Makaronilaatikko saa olla 180-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Lisukkeena toimii loistavasti esimerkiksi porkkanaraaste tai tällä kerralla käyttämäni tomaatti/basilikasalaatti balsamicolla maustettuna.

Huomaako sen, että olen jo toisella jalalla Suomessa? :)

No comments: