Monday 4 January 2016

Uudenvuoden juhlintaa

Viimeiset päivät Ranskassa menivät nopeasti. Yhtenä iltana oltiin ystävien luona syömässä raclettea ja myöhemmin lähes samalla porukalla kokoonnuimme juhlistamaan uudenvuodenaattoa. Uudenvuoden yönä klo 00.00 tajusin, että nyt todella ollaan muualla kuin kotona, valtava koti-ikävähän siitä seurasi. Vaikka arvostankin kovasti tätä mahdollisuutta nähdä maailmaa ja kokea uusia asioita rakkaan ihmisen kanssa, siitä maksettava hinta (ja nyt en puhu euroista) on aika kova. Mutta palataan siihen uuteenvuoteen ja sen juhlimiseen. Poitiersissa ei ilotulitusta järjestetty, eikä ranskalaiset kuulemma ole kovin kiinnostuneita uudenvuoden viettämisestä. Silloin tavataan ystäviä ja kokoonnutaan syömään, mutta sen ihmeellisempi juhlapäivä se ei juuri ole. Kuten Suomessakin, perheen ja ystävien kesken toivotellaan hyvää uutta vuotta, "Bonne Année". Itselleni uudenvuodenaatto on aina ollut kiva päivä, jolloin kuuluu juhlia ja ylläpitää erilaisia traditioita. Pidän ilotulitteista, mutta mitään ihan valtavan suureellista näytöstä en kaipaa. Oli mukavaa, kun perheenjäsenet ja ystävät laittoivat kuvia ja videoita Suomessa näkemistään ilotulituksista.



Illan isäntapari oli tehnyt meille maittavia alkupaloja ja hienon illallisen.

Jos tätä lukee joku ulkosuomalainen, niin miten asuinmaassasi juhlistetaan uuden vuoden alkamista? Näin kuvia Emiraattien ilotulituksesta, se oli aika huikea. Sydneyn ilotulituksesta näin videon, se taisikin olla mittavin tulitus tänä vuonna(?) Kerroin ranskalaisille, että olen Suomessa viettänyt uuttavuotta nähden ystäviä, syöden nakkeja ja perunasalaattia, juoden kuohuviiniä. Myös tinaa on valettu, raketteja ammuttu tai vähintään käyty jokirannassa niitä katsomassa. Tämäkään ei tietysti koko totuus ole, vaan ainoastaan kokemus siitä, miten itse olen uutta vuotta ystävieni kanssa juhlinut.

Tommy the cat
On New Year's Eve we were having a dinner at our friend's place. There was no fireworks in Poitiers and I got homesick at midnight. People in France are not that interested in celebrating New Year, I was told. I saw a video how they celebrated on New Year's Eve in our future home country, United Arab Emirates. How did you celebrate on New Year's Eve in your country? While living in Finland I have celebrated on New Year's Eve with friends & family, eating hot sausages and potato salad, watching fireworks and drinking sparkling wine.

No comments: