Friday 28 October 2016

Abu Dhabi Tour pt. 1

Viime viikonloppuna olimme katsomassa Abu Dhabi Touria. Tämä on vasta toinen kerta kun kilpailu järjestetään täällä, mutta monet pyöräilijöistä ovat tuttuja ainakin Tour de Francen, Giro d’Italian ja Vuelta a Espanan kilpailijalistoilta ja palkintopalleilta. Suomessa pyöräily ei ole iso juttu, mutta muutamissa maissa se todella on sitä. Mieheni on todella intohimoinen pyöräilyfani ja hän kertoi, että Ranskassa tuhannet ja taas tuhannet ihmiset seuraavat kisoja livenä teiden varsilla vuoristossa, kylissä ja kaupungeissa, ja Tour de Francen aika on juhlaa.



Abu Dhabi Tour alkoi Nation Towersin juurelta Corniche-rantakadun varrelta. Kilpailu on täällä vielä todella uusi juttu ja kilpailijat monelle (kuten myös allekirjoittaneelle) tuntemattomia, joten faneja oli paikalla vain kourallinen ja nimmareita ja yhteiskuvia sai helposti.

Frederik Frison
Vincenzo Nibali, yksi maailman kuuluisimmista pyöräilijöistä.
Pyöräilijät ajoivat reittinsä Abu Dhabissa ja tämä reitti kulki myös meidän kotitalon vierestä Al Reemin saarella. Eurosportilta näkyi miten ystävämme seisoivat tien varressa kannustaen maanmiestään ja ilmasta otetut kuvat Abu Dhabista olivat aika vakuuttavia. Maaliviiva oli Marina Mallin vieressä ja siellä mekin odottelimme pyörilijöiden saapumista. Ihmisiä oli jo aika paljon, mutta pääsimme hyvin ihan maaliviivan tuntumaan aitauksen taa. Kun kärkiporukka kaarsi kulman takaa viimeiselle suoralla, kaikki pistivät päänsä aitauksen yli ja yrittivät nähdä minkä pystyivät. Kilpailijat suhahtivat ohi ja etappi päättyi. Seuraavana päivänä kilpailu jatkui Al-Ainissa, joten kilpailijat suuntasivat heti lepäämään.


No comments: