Monday 10 October 2016

Wedding professionals

Morsiamet pähkäilevät häiden suunnittelussa monia asioita, kuten sitä mistä hääpuku hankitaan, millaista ruokaa häissä on, kuka kuvaa ja onko häissä bändi vai dj vai joku muu musiikkijärjestely. Tässä postauksessa kerron ammattilaisista, jotka auttoivat meidän päivämme toteutuksessa ja suosittelen heistä jokaista. Nämä tyypit osaavat. Minulle on ilo ja kunnia-asia antaa kehuja hyvin tehdystä työstä, ja julkinen kiitos taitaa olla ammattilaisia ajatellen hyödyllisintä. Nämä ammattilaiset toimivat lähinnä Satakunnan alueella, mutta onpa joukossa niitäkin, joiden palveluita voi käyttää vaikka asuisi muualla. Itselleni oli tärkeää, että sain käyttää pääasiassa paikallisia palveluiden tarjoajia ja täten tukea oman kotikaupunkini yrittäjiä.

Kuvaaja: Amanda Aho
Hääjuhla

Aloitetaan hääpaikasta. Noormarkun klubi oli hääpaikkana todella upea. Siitä huokui vanha aika ja arvokkuus. Henkilökunta oli ammattitaitoista, joustavaa ja ystävällistä. Heidän kanssaan oli ilo suunnitella ja järjestää, saatoin vain nauttia ja tiesin että kaikki onnistuu. Ahlströmin ruukkien kautta hoitui paikka, majoituspalvelut, ruokasalin henkilökunta, ruoat ja juomat sekä tilan loppusiivous. Erityismaininta ruuasta: se oli taivaallista. Meille iso plussa oli myös se, että hääpaikan pihapiiristä löytyi majoitustiloja, jotka nekin olivat hyvin viehättäviä. Ahlströmin ruukkien kotisivuille pääset TÄSTÄ.

Musiikin suhteen olin jo alunperin ajatellut, että dj on enemmän meitä varten kuin koko illan livenä soittava bändi. Varasin meille dj:n Äänirasian kautta. Hää-DJ-pakettiin kuului myös äänentoisto, mikit, valaistus tanssilattialle ja valaistus ulos. Suunnittelimme musiikit yhteistyössä, mutta lähinnä jokainen biisi mikä häissä soi oli peräisin tekemältäni listalta. Tunnelman kannalta oli tosi kiva, kun taustamusiikkia oli jo ruokailunkin aikana. Hää-DJ www-sivuille pääset TÄSTÄ.

Olemme kovin iloisia ja ylpeitä ystävistämme, joilla on musiikillisia lahjakkuuksia, ja kaksi ystäväämme esiintyikin juhlassa. Juice Viitala tulkitsi meille kirkossa Juha Tapion erään kappaleen ja herkisti niin morsiamen kuin monet vieraistakin. Juicen Facebook sivuille pääset TÄSTÄ. Toinen taitava muusikkoystävämme Jarno Lindén tulkitsi meille John Legendin biisin hääjuhlassa. Jarno esiintyy kahdessakin eri kokoonpanossa, Twisted Tonesissa ja Stemmassa, ja niiden Facebook-sivut ovat tässä: Stemma & Twisted Tones.

Noormarkun klubilta suosittelivat floristiksi Noormarkkulaista Kristiina Kalliota, jonka palveluita päädyimme käyttämään. Palaveerasin Kristiinan kanssa parikin kertaa ja suunnittelimme kaiken ihan oikeasti kukkanen kerrallaan. Hän osasi hyvin kertoa mitkä kukat ovat parhaimmillaan hääjuhlan ajankohtana, miten hinnat ja värit vaihtelevat, mikä kukka tuoksuu ja voi täten aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja mikä kukka sopii minkäkin kukan kanssa yhteen parhaiten. Mielestäni palvelu ja laatu oli huippua ja hinnat kuitenkin hyvin kohtuulliset. Kristiinan sivuille pääset TÄSTÄ.

Kuvaaja: Amanda Aho
Hääpuku

Hääpukuni oli Porin Juhlavasta. Kävin sovittamassa pukua vuoden aikana varmaan ainakin 10 kertaa, ja aina minua palveltiin kohteliaasti ja ammattitaidolla. Puvun valinta ei sinänsä ollut vaikeaa, sillä olin ihaillut sitä jo ennen kuin edes tiesin että mekin menemme naimisiin. Puku muokattiin mittojeni mukaan ja saman liikkeen kautta minulle järjestyi myös huntu. Hääpuku oli minulla vain vuokralla, mutta hunnun ostin itselleni muistoksi. Porin Juhlavan sivuille pääset TÄSTÄ.

Sormukset

Suunnittelin sormukseni Annette Tillanderin kanssa hänen ateljeellaan Helsingissä. Suunnittelu oli mielenkiintoista ja oikeasti tosi tunteellista. Olen edelleen aivan hullaantunut ajatuksesta, että tämä sormus on tehty vain minulle. Sormukseni kantaa sekä mieheni äidin että minun äitini nimeä, ja symboloi siten kahden suvun yhdistymistä, ei ainoastaan avioliittoa aviopuolisoiden välisenä asiana. Annette Tillanderin sivuille pääset TÄSTÄ. Miehen sormus hankittiin Timanttiset E. Lindroosilta, ja tässä täytyy kehua, että Timanttisilla on niin mukavaa porukkaa töissä. Timanttiset E. Lindroosin sivuille pääset TÄSTÄ.

Hiukset

Anna Linden teki hääkampaukseni Sofii Hair & Makeupissa Isolinnankadulla. Kampausta kokeiltiin parikin kertaa, kun minulla oli hankaluuksia löytää se tyyli mitä toivoin. Anna oli kuitenkin kärsivällinen ja teki hyvää jälkeä. Sofii Hair & Makeupin sivuille pääset TÄSTÄ..

Pari päivää ennen häitä kävin myös luottokampaajallani Jennalla Hius-Keskuksessa Yrjönkadulla. Jenna sävytti hiukseni ja ohjeisti myös kampauksen pohjalle tarvittavien tuotteiden hankinnassa, hänen kanssaan hoituu kaikki. Hius-Keskuksen sivuille pääset TÄSTÄ.

Meikki

Meikkini oli Salonki Silkin Virpi Nikulan käsialaa. Olin erityisen tyytyväinen tietysti siihen, että kemiat tekijän kanssa olivat niin kohdallaan, mutta myös siihen, että Virpin tyyli tehdä oli sellainen mistä pidin kovasti. Vähän kuin olisin itse suunnitellut lopputuloksen, mutta toinen sitten toteutti sen vielä sitä ajatustakin paremmin. Meikki tehtiin BareMineralsin tuotteilla, joihin ihastuin aivan valtavasti, ja kun mahdollisuus tulee, niin hankin ne meikit myös itselleni. Salonki Silkin sivuille pääset TÄSTÄ.


Kuvaaja: Mikael Grönroos
Häiden ikuistaminen

Meidän hääkuvaajanamme oli Amanda Aho, jonka tyyli on selkeä ja romanttinen. Vaihtelimme maileja ennen häitä ja pidimme palaverinkin kun saavuin Suomeen. Erityisen iloinen olen siitä, että Amanda onnistui toteuttamaan sellaisia kuvia mitä olin erityisesti toivonut, kuten esimerkiksi kuvat tähtisädetikkujen kanssa pimeässä. Dokumentaarisen hääkuvauksen hienoin puoli on siinä, että niiden kuvien avulla pääsee uudestaan ja uudestaan siihen päivän tunnelmaan kun näkee ne ihmiset, juhlapaikan ja ruuat - ihan kaiken. Amandan sivuille pääset TÄSTÄ.

Häissä kävi hassusti, sillä siellä meille ilmaantui toinenkin kuvaaja, kun ystäväni miesystävä Mikael Grönroos innostui myös kuvaamaan. Harrastelijan kuvat olivat myös todella timanttista tavaraa. TÄSTÄ pääset Mikaelin sivuille.

Lukijalle tiedoksi, että minulla ei ole suosittelemieni tahojen tai henkilöiden kanssa minkäänlaisia yhteistyösopimuksia, vaan olen vain tyytyväinen asiakas :)

No comments: