Friday 20 May 2016

Hääjuttuja

Kävimme eräänä kauniina päivänä kaasojeni kanssa vierailemassa Noormarkun klubilla, missä hääjuhlamme pidetään. Kävimme juhlatilan läpi, suunnittelimme alustavasti istumajärjestystä ja mieteimme koristelua. Olen varannut meille sellaisen palvelun, että juhlatila tullaan valaisemaan. Tila itsessään on upea, sellainen vanhahtavan tyylinen puutalo, minkä vuoksi pom pomit ja muut koristeet tulevat uupumaan hääjuhlastamme. Pöytiin tuulee varmaan kukkia ja kynttilöitä, mutta muuten mennään aika simppelillä linjalla. Kävimme kävelemässä myös juhlatilan pihalla ja katselimme kaksi eri vaihtoehtoa paikalle, missä hääseremonian voisi pitää. Olin jo oikeastaan aiemmin päättänyt, että seremonia tulisi olemaan omenapuutarhassa. Nyt puissa ei ollut vielä lehtiä, mutta uskon että alue tulee näyttämään todella hyvältä kunhan saa vähän vehreyttä. Jäimme Noormarkun klubille myös lounastamaan ja voi apua, miten hyvää ruokaa heillä on. Olin strategisesti varannut hääpukuni sovituksen vasta lounasjan jälkeen, sillä halusin testata ettei se ole liian tiukka vaikka olisi syönyt todella hyvin. Puku istui hyvin ja miellytti edelleen silmääni, onneksi :)




Hääpaikan katselun lisäksi olen tehnyt paljon muutakin häihin liittyvää. Eräänä iltana Timanttisten myymälässä järjestettiin Pandora-ilta, mihin osallistuin kaasojeni kanssa. Pandoralla on vaikka miten paljon kaikenlaisia ihania koruja, mutta merkki on minulle melkolailla tuntematon. Tiesin kyllä Pandoran olemassaolosta, mutta ensimmäistä kertaa päädyin heidän korujensa äärelle täällä Abu Dhabissa, kun espanjattareni vei minut tutustumaan koruihin. Valitsin nyt Pandoran mallistosta itselleni korvakorut, missä on pieni hopeinen rusetti ja siitä rusetista roikkuu yksi helmi, ne ovat sirot ja elegantit. Koruja läpi käydessäni törmäsin myös rannekoruun, jota ihailin, mutta en ajatellut ostaa. Lopulta kuitenkin näin itseni käyttävän sitä hääjuhlassa, joten ostin senkin. On todella harvinaista, että teen tällaisia heräteostoksia, sillä mietin tavallisesti tarkkaan kaiken mitä ostan. Esimerkiksi päädyin Pandora-iltaan vartavasten niiden helmikorvakorujen takia, pienen sattuman avulla.


Hääpaikka [check], hääpuku ja korut [check], koristeluita suunniteltu, mutta mites ne kutsut? Kutsut ovat olleet minulle pieni paniikin aihe koko kevään. On ihan käsittämätöntä, millaisiin sfääreihin stressini meinasi niihin liittyen kohota. Tilasin kutsut vihdoin reilu kuukausi sitten Vistaprintiltä sekä suomenkielisinä että ranskankielisinä. Kutsu on yksisivuinen, siinä on valkoinen pohja, tummanharmaat tekstit ja ja melko simppeli vaaleanpunainen koristereunus. (Kuvailisin tätä mielelläni vähän kattavammin, mutta nyt on käynyt niin, että mun kielipää ei riitä siihen, ulkomailla asumisen huonoja puolia.) Tein ison virheen jättäessäni läppärini kotiin, sillä Suomessa suunnitteli hääinfon, osoitteet ja oikeastaan kaiken muun puhelimellani. Oli vähän haastavaa, mutta onnistui ja kutsutkin saatiin lähtemään. Tässä kohtaa iso ilon aiheeni oli kutsuun valittu postimerkki, sillä sain niitä ihania kultajoutsen-postimerkkejä, mitä olin jo kuukausia aiemmin katsellut.

Häitä ajatellen seuraavalla Suomi-visiitilläni tulen käymään varmaan jonkinlaisessa palaverissa sekä juhlapaikan, häädj-palvelun että valokuvaajan kanssa ja pukukin pitäisi vielä muokata. Niin ja tottakai palaveerataan kaasojen ja bestmanien kanssa myös. Nyt tuntuu ettei häihin liittyen ole stressiä olemassakaan ja toivon kovasti, että saan oltua yhtä rennolla mielellä loppuun asti. Ainoa mikä vaivaa, on vieraiden viihtyminen ja yleinen sujuvuus eri kielien sekamelskamme kanssa.. Ainiin, ja olisi ihan mukavaa jos ei sataisi :)

I have been doing a lot of wedding organizing during my stay in Finland. I went to see the wedding venue with my maid of honors, attended to Pandora's jewellery evening and bought a bracelet and a pair of pearl earrings for the wedding and went to try my dress on again. I also met my friend, who is renting some decoration things for me, made the invitations ready and finally posted them. My mind is calm thinking about the wedding, I'm sure things will go great. Only thing I'm worrying about is the mess of three languages (Finnish, English and French), but I'm pretty sure we will survive that too :)

No comments: