Wednesday 18 May 2016

Souveniers

Vein täältä Abu Dhabista mennessäni paljon taateleita, muutaman kameli-pehmolelun ja meikkejä. Täytyy sanoa, että täältä oli paljon vaikeampi viedä tuliaisia kuin mistään muualta, sillä halusin viedä jotain syötävää tai muuten hyödyllisiä juttuja. Suomesta sitten taas oli todella helppo ostaa miehelle kaikenlaisia juttuja, mistä tiesin hänen ilahtuvan.


Ensinnä tässä on tämä pieni kylmälaukku, johon mahtuu kylmäkalle ja eväsboksi. Hyödyllinen kapistus, sillä mies vie töihin eväät mukanaan. To be honest, olen nähnyt paremmankin näköisiä kylmälaukkuja, mutta mennään tällä nyt hetki ;)


Sitten tässä laukun sisältö: giniä, suklaata, salmiakkia, teetä ja foie grasta, eli hanhenmaksapateeta. Idean ginin viemisestä sain, kun maistoin sitä ystäväni luona viime viikolla. Foie gras taas matkasi suoraa Ranskasta Suomeen mieheni ystävän toimesta, ja matkasi nyt minun mukanani tänne aurinkoon.


On siinä tyylikäs pullo, katsokaa nyt! Kyrön Napue Gin on palkittu maailma parhaana gininä, tässä vielä artikkeli siitä. Helsingin duty freessä naureskelin myyjälle, että otan tietoisen riskin viedessäni pullon mukanani. Meillä nimittäin ei ole viinapassia [ei muslimeilla oleva virallinen lupakortti siitä, että saa ostaa alkoholia] vielä, joten periaatteessa en saisi täällä kantaa alkoholia mukanani. Tätä sääntöä hieman uhmaten halusin kuitenkin kyseisen pullon tuoda, ja kaikki menikin mutkattomasti sillä saralla. Kyseinen alkoholipassi pitää kyllä hankkia, koska emme tietenkään halua ongelmia.

I got some souveniers to my mr C. I bought Finnish Gin (rewarded to be the world's best), tea, chocolate and salmiakki (Finnish candy). Foie gras was brought to me straight from France. He loved the surprise.

No comments: