Monday 23 May 2016

Hankintoja Suomesta

Ihan ensimmäisenä ostin Indiskasta tuoksulyhdyn. Olen jo kerinnyt tuskailemaan uuden kotimme miinuspuolista, ja tämä ilmanraikkausasia on se kaikkein suurin niistä. Jostain kumman syystä makuuhuoneemme ilmastoinnista tulee satunnaisesti pahaa hajua sekä makkariin että vessaan, ja olen todennut tuoksulyhdyn olevan paras apu siihen. Haju ei ole mikään superpaha, mutta ei hyväkään. Hajuongelmat ovat täällä kohtalaisen yleinen ongelma, tai ainakin itse luin niistä paljon netin keskustelupalstoilta ennen muuttoamme. 

Suomessa käytin tuoksulyhtyä lähinnä eri eteeristen öljyjen vaikutusten takia. Välillä aamuisin poltin lyhdyssä Frantsilan limetippoja, koska niiden tarkoitus on piristää, kun sitten taas iltaisin poltin Frantsilan laventelia sen rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Täällä minulla on käytössä noiden edellä mainittujen lisäksi eucaliptus- ja tea tree-öljyt.


Sitten päästäänkin pitkässä juoksussa tärkeimpään Suomi-hankintaani. Asiaa alustaakseni voin kertoa, että täällä isommissa asunnoissa on tilaa tiskikoneelle, mutta kaksion kokoisissa asunnoissa ei useimmissa paikoissa ole suunniteltu tilaa tiskikoneelle ollenkaan. Niin itsestäänselvyys tiskikoneen kuuluminen joka kotiin meille oli, että huomasimme sille olevan tilan puuttuvan vasta käytyämme aika monessa asuntonäytössä. Ensin yritimme etsiä asuntoa, jossa tila tiskikoneelle olisi, mutta lopulta päätimme että asunto ilman tiskikonetta on ihan hyvä meille. Kun muutimme, ostin tiskiharjan Ikeasta. Käytin sitä pari kertaa, ja totesin että en ala kituuttamaan itseäni - harjan muotoilu on yksinkertaisesti huono. Selitin ongelmaani espanjalaiselle ystävälleni, ja hän oli aivan kummastunut. Hän ei koskaan ollut kuullutkaan, että joku käyttäisi tiskiharjaa tiskaamiseen - espanjassa käytetään pesusientä astioiden pesemiseen. Tärkein hankintani Suomesta on siis - tadaa - kunnon tiskiharja ja vaihtopäät.

Nyt kelpaa tiskata!

Olin suunnitellut myös jonkun uuden keittokirjan hankintaa, vaikka pääasiallisesti löydän reseptini blogeista, lehdistä tai netistä vain googlettelemalla. Vaihtoehtoina itselläni oli Vappu Pimiän Vapun reseptikirja, Vanelja-sivuston ylläpitäjän Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa, Jamie Oliverin Arjen superruokaa ja jonkun muun ruokabloggaajan kirja. Päädyin hankkimaan Jamie Oliverin kirjan itselleni, mutta en luopunut muistakaan kirjahaaveistani vielä, vaan ne vaan siirtymät tuonnemmaksi tulevaisuuteen. Nyt en malta odottaa, että pääsen kokkaamaan esimerkiksi yhtä annosta, jonka nimi on “Onnellisuuspasta”. Siis kun nimestäkin tulee hyvä mieli, annos sisältää ricottajuustoa ja on kasvisruoka, sen on pakko olla hyvää.

Tämä ei ole se onnellisuuspasta, vaan samasta kirjasta löytyvä toinen herkullisen näköinen annos. Jostain kumman syystä alkoi tehdä kamalasti mieli avokadopastaa.. <3

Ainoa ongelmani kokkailuun liittyen on se, että asunnossamme on kaasulla toimiva liesi ja uuni. Koen kieltämättä valtavaa epävarmuutta näiden kanssa, ja etenkin uunin käyttö jopa huolestuttaa minua. Tulette täältä myöhemmin varmasti lukemaan, onnistunko polttamaan siemenleipäni, koko asunnon vai saanko kenties uunia edes päälle. Tänään aamulla paistoin valkoisia jättipapuja, tomaattikastiketta ja kananmunia liedellä, joten se käyttö ainakin onnistuu.

Näiden lisäksi hankein romanttisia ja hohdokkaita juttuja, kuten jatkojohtoja, tuolin jalkojen alle laitettavaa "tassuhuopaa" (siis mikä tämän tuotteen oikea nimi on?), kosmetiikkaa, vitamiineja ja lisäravinteita sekä ulkosuomalaisille tuttuja juttuja: ruisleipää, suklaata ja salmiakkia.

I got some pretty useful things for myself from Finland; a scent lantern with lime and lavender oil, a brush for the dishes (a life saver since I'm doing the dishes every day), a cook book by Jamie Oliver and many other things like extension cords, vitamins, cosmetics, Finnish rye bread and Finnish candy. I have bee waiting a lot that I can cook at home, and now I can finally do that. The only thing I'm feeling a bit uncomfortable about is our gas oven. I mean, how does that work? Let's see, if I'm able to do anything with it :D

No comments: