Thursday 19 May 2016

Vappuhulinoita ja kevät

En tiedä miten järjestelisin nämä postaukset liittyen Suomeen. Kahden viikon aikana tuli touhuttua niin monenlaisia juttuja, ystävien näkemisen, hääsuunnittelun, paperiasioiden, spa-päivän, jäätelön syönnin ja yllätysjuhlien välillä. Yritän kuitenkin tehdä näistä jonkinlaisen fiksun postaussarjan.  


Olen varmasti kirjoitellut siitä tänne aiemminkin, miten toisia juttuja osaa arvostaa aivan uudella tavalla toisessa ympäristössä. Juomakelpoinen vesi on yksi sellainen asia, mitä olen kaivannut paljon. Abu Dhabin hanavesi on “periaatteessa juotavaa”, mutta meistä kumpikaan ei voi sitä juoda, sillä vatsaongelmat ovat ihan taattu juttu. Muovipullovesien vaaroista uutisoidaan täällä jonkin verran, sillä kuumuudessa muovipulloista liukenee veteen joitain määriä kemikaaleja. Ei kiva. Maistui kuulkaa Ulvilankin parjattu vesi hyvältä! Ei pelkoa vatsaoireista eikä muovipulloista liuenneista kemikaaleista, vaan oikeaa, puhdasta suomalaista vettä. Nam.


Perjantain yllätysvierailujen jälkeen painoin pääni tyynyyn ja olin vain onnellinen. Ensimmäinen viikonloppu meni vappuhulinoissa ystävien kanssa. Kävimme Tivoli Seiterässä syömässä hattaraa, vapputorilla jäätelöllä ja sen jälkeen grillattiin isommalla porukalla ja turistiin niitä näitä. Aurinko lämmitti tosi ihanasti ja serpentiinit viuhuivat tuulessa. Vappupäivänä kävin uudelleen vapputorilla ja päädyin Toreroon vappubrunssille. Brunssi oli aivan ihana! Brunssilla oli tapaksia, salaatteja, oliiveja, kanaa, possua ja vaikka mitä muuta herkullista. Otin suomalaisesta vapun viettämisestä kuvia ja lähettelin niitä ei-suomalaisille ystävilleni, jotka olivat aivan innoissan grilliruuista ym.



Kun saavuin Suomeen, ei puissa ollut lehtiä ja oli melko viileää. Yhdessä yössä tilanne muuttui, ensin tuli lämpö ja sen jälkeen luonto alkoi kukoistaa. Kevään tulon seuraaminen toi ihan uutta energiaa, mutta ikävä kyllä se toi myös jotain muuta… nimittäin siitepölyallergian! Koivuallergiani ei ole oirehtinut vuosiin, mutta nyt jouduin syömään useamman allergialääkkeen päivässä ja siitä huolimatta olo oli aika tukkoinen. Niisk niisk, selvisin silti allergian kanssa kohtalaisen hyvin ja olin siitä huolimatta koko aika menossa :)


On the first weekend in Finland I was celebrating first of May, "Vappu" like we say in Finland. We had a barbeque with my friends. When I first came to Finland, there was no sign of spring - it was rather cold and rainy. After one night it totally changed. First came the warm temperature, and few days after it all the trees got leaves and rest of the nature woke up too. I love spring, even tho I got some allergy along with it.

No comments: