Friday 12 February 2016

Abu Dhabi Lately

Viime sunnuntaina heräsimme täällä todella sumuiseen aamuun. Olen näitä sumukuvia täältä nähnyt ennenkin, joten mikään kovin harvinainen ilmiö tuskin on kyseessä. Kauheassa sumussa suuntasin taksiin ja parin kymmenen kilometrin päähän suominaisten laskiaissunnuntain tapaamiseen. Eräs nainen kutsui meidät kotiinsa, hän oli tehnyt ruuaksi hernekeittoa, salaattia ja laskiaispullia. Pääsin nyt taas tapaamaan uusia ihmisiä ja puhumaan kaikenlaisista asioista. Olen niin iloinen, että täällä Abu Dhabissa on tällainen suominaisten yhteisö.


Viikon arkipäivät ovat lähinnä kuluneet asuntonäytöissä, ja kun “se oikea” sitten löytyi, kaikki menikin aivan metsään, kuten eilisessä postauksessa kertoilin. Nyt vaan odotellaan ja toivotaan että kaikki menee hyvin.

Kävin yhtenä päivänä mukavassa ravintolassa lounaalla, paikan nimi on Le Boulanger Cafe ja se sijaitsee aika lähellä Marina Mall-ostoskeskusta. Näkymä sieltä oli tosi hieno ja ruokakin oli hyvää. Söin libanonilaisittain tehtyä lihaa, lammasta ja kanaa ja jotain valkosipulista kastiketta. Se oli paras annos minkä olen täällä syönyt.


Mietin, että miten juhlistaisimme ystävänpäivää. Miten te aiotte juhlistaa sitä, vai juhlistatteko mitenkään? Minulle ystävänpäivä on aina ensisijaisesti ystävien ja ystävyyden päivä - ei elämänkumppanin/rakkauden - juhla. Viime vuonna tein kolmen (vai jopa neljän) ruokalajin illallisen ystävälleni ja hänen puolisolleen ja muistelen sitä iltaa edelleen lämmöllä. Meillä oli silloin vielä koti aivan sekaisin, kun olimme myyneet vanhan sohvamme, mutta emme olleet saaneet vielä uutta. Siirsin ruokapöytämme olohuoneemme keskelle ja sytytin sen ympärille varmaan kolmekymmentä kynttilää. Aiempina vuosina olemme pitäneet illanistujaiset nelihenkisen tyttöporukkamme kesken, tai sitten olen käynyt jonkun ystäväni kanssa ravintolassa kaksin.

Abu Dhabi Week- ja Time Out Dubai-lehdistä saa tarpeen mukaan inspiraatiota ystävänpäivän viettoon. Miltä tuntuisi lähteä purjehtimaan merelle, aavikko-safarille, kuumailmapallolennolle, syömään huippuravintolaan, yöpyä saarella, viettää päivä spassa tai käydä teellä Emirates Palacessa? Hyvältähän nämä kaikki kuulostaa, mutta luulen että me suuntaamme syömään ilman sen suurempia juhlallisuuksia. Tuntuu, että ystävänpäivä on täällä todella jenkkityylinen Valentine’s Day halihalipusipusi-päivä. Ostoskeskuksissa on kokonaisia alueita täynnä sydänpehmoleluja ja ilmapalloja, eikä koruliikkeiden mainoksilta täälläkään voi välttyä.

Mukavaa perjantaita kaikille <3

1 comment:

Meemu said...

Hienoa tuollainen suominaisten yhteisö! Varmasti melkoinen henkireikä, kun saa tutullakin kielellä puhua samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.