Tuesday 16 February 2016

Kuulumisia ja sovellusvinkki

Takana vähän reilu kaksi viikkoa Abu Dhabissa. Aika tuntuu kiitävän ohi, vaikka samalla tuntuu että olen ollut täällä jo kuukausia. Viikonloppu vierähti täällä aikalailla rauhallisissa merkeissä. Perjantaina kurkittiin hotellin ikkunasta, kun korttelin moskeijan pihaan oli kerääntynyt tosi paljon ihmisiä rukoilemaan. Viikon muina päivinä moskeijan läheisyydessä ei ole sellaista tungosta, mutta perjantaisin on. Illalla suuntasimme täällä tavatun tuttavapariskunnan luo illalliselle. Saimme maistella kaikkea ihanaa: pastasalaattia, jättikatkarapuja, mansikoita.. Testasimme myös vähän pokeritaitojamme, mikä oli oikein hauskaa ajanvietettä. Lauantaina olimme mukana ystäväpariskunnan lapsen synttärikutsuilla ja tutustuimme taas moniin uusiin ihmisiin.


Myöhemmin päivällä kävelimme Marina Mallille. Kävellessämme ihailimme turkoosia merta ja outoja puikulaisia kaloja, joita näkyi uivan rantavedessä. Kävimme katsomassa The Revenant-elokuvan. Elokuvissa ollessamme huomasin yhden selvän eron kotimaan elokuvien katselukulttuuriin. Nimittäin ihmisten käytös elokuvateatterissa ei ollut ihan hyvää. Elokuvateatterissa oli aika vähän ihmisiä, ehkä ¼ katsomosta oli täynnä, mukana kaikkia kansalaisuuksia mitä täällä nyt elelee. Ihmiset räpläsivät kännyköitään, ottivat kuvia niin että salamavalot vaan välähteli, poistuivat paikoiltaan, käyttivät taskulamppua, keskustelivat ihan normaaliin ääneen koko elokuvan ajan ja söivät mukanaan tuomiaan ruokia. Tämä oli vähän järkytys meille molemmille, sillä Suomessa ihmiset ovat aika nätisti elokuvateatterissa ainakin oman kokemukseni mukaan. Miehellä kävi tuuri, sillä elokuva oli tekstitetty ranskaksi. Minulla kävi huonompi mäihä, sillä englanninkielisten tekstitysten loistaessa poissaolollaan, oli Revenantin repliikit välillä niin vaikeasti kuultavissa, että iso osa repliikeistä meni täysin ohi. Onneksi elokuva itsessään oli tarinansa puolesta helposti ymmärrettävissä, joten pysyin kärryillä. 

Menimme illalla vielä syömään, ja sain Shakespeare & Co.-ravintolasta niin hyvää ankkaa, että sitä olisi voinut luulla anoppini tekemäksi. Mainostan tässä, että jos matkustatte Abu Dhabiin tai vaikka Dubaihin, niin ladatkaa puhelimeen The Entertainer-sovellus. Sitä voi käyttää ensimmäisen viikon ilmaiseksi ja sitten sen voi ostaa (sovelluksen hinta on jotain 100e luokkaa) tai olla ostamatta (lopettaa käytön). Sovelluksen kautta monista ravintoloista saa hyviä tarjouksia, esimerkiksi kaksi pääruokaa yhden hinnalla. Latasimme sovelluksen aika pian saapumisemme jälkeen, ja se on jo maksanut itsensä takaisin.

No comments: