Sunday 14 February 2016

Ystävyydestä


Ystävät ovat yksi elämän mahtavimmista asioista, kantava voima. Ystävyys toimii lääkkeenä ahdistukseen, pahaan oloon, itseinhoon, stressiin ja sydänsuruihin. Ystävä myös sanoo asioita jotta jalkasi pysyisivät maassa, hän yrittää tukea ja neuvoa parhaansa mukaan. Hän on se joka kysyy miten jaksat, hän joka tulee luoksesi sairaalaan, hän joka pyyhkii keittiön kaapit kanssasi, hän joka lähettää hauskoja kuvia puhelimeesi. Hän on se, joka haluaa jakaa aikansa kanssasi. Sen lisäksi että ystävyyteen kuuluu surujen puolittaminen, läsnäolo, tuki ja ohjaus, siihen kuuluu myös ainakin hauskanpito, rentoutuminen, ravintolaillalliset, kokkailu yhdessä, saunominen, kasvonaamiot, viinilasilliset, kävelyt räntäsateessa, muuttolaatikoiden kantaminen, mökkeily, kuutamouinti, lautapelit ja maailman parantaminen. Parilla sanalla sharing & caring. Eri ihmiset tietysti nauttivat eri asioista, joten se vaihtelee mitä ystävyyteen kenenkin kanssa kuuluu. Joitakin ystäviä saattaa tavata vain harvoin ja silti ystävyys voi kukoistaa. Hyvät hetket ystävän tai ystävien kanssa nostattavat kuitenkin hymyn kasvoille vielä vuosienkin jälkeen.


Aina ystävyys ei ole helppoa. Vaikka ihmiset olisivat ystäviä keskenään, erilaiset asiat ja väärinymmärrykset saattavat joskus hiertää välejä. Sitä sanotaan, että elämässä pitäisi osata myös luopua ihmisistä, sillä elämä voi viedä myös ystävyksiä eri suuntiin. Tähän sanoisin, että elämä vie ystävät erilleen, jos sen antaa niin tehdä. Parhaiten näissä tilanteissa auttaa asiasta puhuminen, ystävyyskin on asia, jota voi elvyttää. Välillä on hyvä katsoa myös peiliin ja kysyä itseltään, miten voisi olla parempi ystävä. Tässä(kään) asiassa tuskin kukaan meistä on täydellinen, ihmisiä kun ollaan omissa elämän pyörteissämme.


Ajattelen, että on ihanaa kun on ystäviä jotka ovat samanlaisia kuin itse on, ja sitten myös niitä joiden kanssa on enemmän eroavaisuuksia. Pidän tätä tärkeänä siksi, että ihmisen ajatusmaailma saattaa herkästi jäädä pyörimään niihin oman piirin asioihin, ja jos kaikki ovat saman tyyppisessä tilanteessa ja ajattelevat samoin asioista, niin se oma näkemys asioista kaventuu. Arvostan kaikkia ystäviäni paljon ihan heidän itsensä takia ja ystävyyden vuoksi, mutta myös siksi, että uskon heidän jollain tapaa auttavan minua kasvamaan ihmisenä ja katsomaan asioita useammasta suunnasta. Meillä kaikilla on oma osamme kanssaihmistemme elämien rikastuttamisessa. Sanon vielä, että vaikka elämänkumppanit, poikaystävät, tyttöystävät, aviomiehet ja vaimot ovat hieno juttu, niin kyllä ystävissä on sitä jotain, mitä me kaikki tarvitsemme.


Lähiaikoina olen kokenut ystäväni todella tärkeiksi erityisesti sen tuen kautta, mitä olen heiltä saanut tässä isossa elämänmuutoksessa. Moni yö olisi ollut paljo pidempi ja moni päivä tylsempi ilman viestejänne. En malta odottaa sitä, kun seuraavaksi nähdään. Silloin on taas pitkien halausten ja innokkaasti kerrottujen tarinoiden aika. Hyvillä mielin tulevaa kohti, meillä on edessä vielä paljon ihania hetkiä, maukkaita illallisia ja erilaisia elämän käänteitä.

Kiitos teille. Uskon ja toivon, että ollaan ystäviä vielä silloinkin kun ollaan ryppyisiä kuin rusinat <3

No comments: