Tuesday 2 February 2016

Explorers







Ensimmäinen päivä Abu Dhabissa lähti käyntiin hyvin, sillä täällä asuva ystäväpariskuntamme vei meidät syömään Café Arabiaan, joka on melko lähellä tätä huoneistohotelliamme. Söin jotain aivan ihanaa ruokaa, mutta en kyllä tiedä mitä se oli. Kahvila/ravintola oli täynnä ihmisiä, sekä länsimaalaisia että paikallisia. Ravintolan kattoa koristivat kristallikruunut ja seinillä oli taidetta. Syömisen jälkeen kävimme kävelyllä vieressä olevassa Mushrif-puistossa. Puisto on tosi iso ja hyvin hoidettu, joka puolella näkyikin puutarhureita. Lapsille oli paljon erilaisia leikkialueita ja niillä oli myös omat vartijat. Paikalla näkyi jälleen paljon paikallisia hunnutettuja naisia, miehiä ja lapsia sekä länsimaalaisia perheitä. Puistossa oli myös Ripe-niminen luomutori, joka on paikalla kuulemma aina lauantaisin. Katselimme siellä myytäviä hedelmiä, olivat kyllä hyvän näköisiä. Lähi-Itään saapuessa sitä jotenkin voisi olettaa, että täällä olisi lämmin. Ainakaan lauantaina emme saaneet lämpöä osaksemme, sillä lämpötila pysytteli alle +19 asteen ja tuuli oli tosi voimakas. Minulla oli päälläni farkut, kaksi pitkähihaista, neule, takki ja kaulahuivi, ja olin silti kylmissäni - enkä muuten ollut ainoa.





Illalla kävimme tutkimassa tätä majoituspaikkamme lähinaapurustoa, selvitimme missä on ruokakauppa ja mitä ravintoloita alueella sijaitsee. Kävimme syömässä libanonilaisessa paikassa, missä eräs suosikkiruokani (linssikeitto) maksoi 2,5 euroa (keskustassa samasta annoksesta saa varmasti pulittaa jopa nelinkertaisen hinnan). Muutkin ruuat sai kohtuulliseen hintaan. Koska päivällä vilpoinen tuuli meni luihin ja ytimiin, päätimme mennä hotellillamme sijaitsevaan saunaan, mutta emme tienneet, että onko täällä ihan sopivaa mennä saunaan yhdessä. Niinpä tiedustelimme asiaa respasta ja he sanoivat saunomisen olevan ihan hyväksyttyä pariskunnalta. Saunatila on ihan suomalaisen saunan oloinen, ihanaa! Tosin siellä ei ollut pukuhuoneita, vain suihku ja vessa, tavaroitaan ei voinut jättää mihinkään säilöön. Saimme kuitenkin saunottua ja se kyllä tuli niin tarpeeseen.


Suomesta on tullut paljon viestejä ja maileja, kiitos niistä! Ihanaa kun elätte tässä meidän mukana. Vaikka tämä elämänmuutos on aika raskasta näinkin, niin olisi se vielä paljon raskaampaa ilman teitä. Nyt edessä on suomalaisyhteisöön tutustumista, asunnon etsintää, oman paikan löytämistä (hah, tää on varmaan jokseenkin ikuinen työnsarka), viisumin hakua, työjuttujen katsastusta ja ympäristöön tutustumista.

No comments: