Monday 1 February 2016

Flying high

Täällä kulkaa ollaan! Saavuttiin tänne Abu Dhabiin perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tämä on sellainen maa, mihin ei noin vaan saavutakaan, ainakaan jos on varannut vain menolennon. Nimittäin jo Amsterdamin kentällä meille sanottiin, että koneeseen ei ole asiaa jos emme voi todistaa sitä, että miehellä on Abu Dhabissa työpaikka. Lisäksi meidän piti todistaa, että olemme naimisissa. Onneksi kaikki tarvittavat paperit olivat minulla mukana (emme tienneet, että niitä tiedusteltaisiin lentokentällä, joten niin päästiin koneeseen.

Lensimme Qatar Airwaysin Boeing Dreamlinerilla, joka oli isoin lentokone missä olen tähän mennessä ollut. Dreamliner oli sisältä valaistu vaaleanpunaiseksi, kaikilla oli mahdollisuus katsella elokuvia matkan ajan ja saimme hyvää ruokaa. Tosin syömisen jälkeen kävi ikävä juttu, sillä miehen edessä istunut matkustaja siirsi penkkiään taaksepäin ja samalla aiheutti sen, että juuri tuotu 2dl punaviinilasi kaatui meidän molempien päälle. Loppumatka meni siis märin housuin. Turkin yli lennettyämme katselin ikkunasta tähtitaivasta ja huomasin, että lempitähtikuvioni Otava oli aivan väärin päin Lähi-Idän tähtitaivaalla, kauha ylhäällä ja häntä suoraa alaspäin. Siinä kohtaa iski päälle pienoinen ahdistus siitä, että nyt ei todellakaan olla enää kotia lähellä. Jonkin aikaa tämän jälkeen joku sai koneessa sairaskohtauksen, jonka seurauksena lääkäreitä ja hoitajia pyydettiin ilmoittautumaan. Paikalta onneksi löytyi lääkäri, joka otti tilanteen haltuun. Sen jälkeen en tiedä mitä siellä tapahtui, mutta mietein vähän, että itse en kyllä kovin paljoa osaisi tehdä jos pitäisi osata suoriutua ensiaputehtävistä 11km korkeudella ilman apuja.

Välilasku Qatarissa (Dohan lentokenttä on muuten hieno!) meni nopeasti ja pääsimme pian jatkamaan matkaa pienemmällä lentokoneella. Abu Dhabin öinen ilma tuntui vähän lämpimämmältä kuin Dohassa, mutta lämpotila oli silti melko alhaalla, +13 astetta. Lentokentälllä meidät ohjattiin jonosta sivuun ja alettiin kysellä, miksi olemme maassa ja kauanko aiomme täällä olla. Piti täyttää lomakkeita liittyen Suomeen, Ranskaan ja moneen muuhun asiaan, ja paljon kyseltiin miksi olimme matkustaneet aiemmin milloin missäkin. Tarkkaa on. Kello neljän aikaan aamuyöllä ei vaan ihan kauheasti naurattanut, kun ei tiennyt milloin tästä pääsee eteenpäin ja nukkumaan. Noin tunnin asioita selviteltyämme pääsimme vihdoin lähtemään kentältä.

Nappasimme taksin ja yritimme sen jälkeen selvitellä, missä huoneistohotellimme sijaitsee. Täällä asunnoilla ja paikoilla ei varsinaisesti ole sellaisia tarkkoja osoitteita kuin Suomessa, ja etseimmekin tätä majoituspaikkaamme hetken aikaa taksikuskin kanssa. Lopulta se kuitenkin löytyi ja pääsimme sisälle. Täällä oli selvästi ollut ilmastointi aivan täysillä, sillä huoneen lämpotila oli +16 astetta :D Ilmastointi pois päältä ja petiin, jonka jälkeen seuraavaksi heräsinkin n. 30 min jälkeen minareetista kaikuvaan rukouskutsuun.

Yöllä unet jäivät melko vähiin, joten nukuimme vähän pidempään kuin tavallisesti. Heräsin ja avasin täysin pimennetyn huoneemme verhot. Siinä se oli, edessäni, Abu Dhabi.

Näkymä väliaikaisen kotimme ikkunasta 12. kerroksesta.


Olemme täällä nyt kolmatta päivää ja arki alkoi jo eilen. Olemme päivät hoitamassa asioita ja illat etsimässä asuntoa, joten aika hotellilla jää tosi vähäiseksi. Lisäksi täällä on niin huono netti, että sen käyttö on välillä lähes mahdotonta. Palataan <3 

No comments: