Saturday 6 February 2016

Asuntomarkkinoilla

Asuntojen vuokramarkkinat ovat täällä todella hektiset, sillä ihmisten vaihtuvuus on suuri. Koko ajan tulee uusia expatteja ja vanhoja lähtee takaisin kotimaihinsa. Olemme etsineet asuntoa Al Nahyan-alueelta sekä Al Reemin saarelta. Mitä lähempänä se on miehen työpaikkaa, sen parempi. Al Reemin maisemat ovat vertaansa vailla, mutta saarella on monia isoja rakennusprojekteja käynnissä, ja täällä kun rakennetaan läpi yön, se varmasti aiheuttaisi häiriötä. Lisäksi ne paikat mitä olemme Al Reemillä nähneet ovat olleet liian ahtaita, liian kaukana tai yksinkertaisesti vain aivan liian kalliita. Muutama mielenkiintoinen asunto siellä on edelleen katsastamatta ja huomenna listoilla on taas uusia, mitä emme ole nähneet.

Yhden asunnon parvekkeelta näkyy Al Reem saaren City of Lights.

Pääsääntöisesti talot ovat korkeita, vähintään yli 20 kerroksisia jättiläisiä. Huoneistot ovat vaaleita, lattiat ovat kiiltävää laattaa ja asunnossa on useimmiten kaksi vessaa ja kylpyamme. Ilmastointi on välttämättömyys, mutta taloyhtiöstä löytyy usein muitakin hienouksia, kuten oma kuntosali ja uima-allas. Jostain taloista löytyy myös ruokakauppa ja olenpa nähnyt ison ostoskeskuksen, lääkärin vastaanoton ja ravintolankin suoraa asuintalon alakerrassa. Keittiöt ovat pieniä ja melko epäkäytännöllisesti suunniteltuja. Vuokralaisen pitää useimmiten ostaa oma jääkaappi, pakastin, uuni, liesi ja astianpesukone. Monissa asunnoissa on parveke, mutta en oikein tiedä mitä parvekkeella täällä tekee, kun vähintään 6kk ajan on niin kuuma ettei ulkona voi oikein olla. Ikkunasta saattaa näkyä toisen talon seinä, tai kaupungin figuuria, maamerkkejä, meri tai rakennustyömaa.


Vasemmalla näkyy palanen juuri avatusta sairaalasta, Cleveland Clinicistä.
Abu Dhabin vuokra-asuntojen hinnat ovat melkolailla isompia kuin mihin olen Suomessa tottunut, mutta ehkä vastaavaa hintaluokkaa löytyy Helsingin keskustasta? Kaksiosta saa pulittaa about 90 000 AEDtä, eli 22 500e/vuodessa. Jos perheessä on lapsia ja kaivataan enemmän tilaa, asunto voi helposti maksaa yli 160 000 AEDtä eli 40 000e vuodessa. Siis vuodessa, huh. Ihmisillä luotetaan olevan maksukykyä tällaisiin summiin, sillä tavallisesti komennukselle tuleville työntekijöille työnantaja maksaa asumisen. Sitä en tiedä, koskevatko samat hinnat paikallisia. Jos joku ihmettelee sitä, miksi muuttoon ja asuntoon liittyen puhun täällä useammassakin kohtaa hinnoista on se, että näistä ei oikeasti ole missään suomenkielisillä sivuilla infoa, ja olisin ollut itse niin kiitollinen siitä, että olisin voinut lukea tietoa myös niistä hinnoista ihan suomeksikin. Englanniksi tietoa löytyy paljon, mutta omalla äidinkielellä on mukavampaa lukea.


Nyt toivotaan meille asunnon metsästysonnea :) Mukavaa lauantaita!

No comments: