Wednesday 17 February 2016

Ruusuja ja väärinkäsityksiä

Suomessahan Valentine’s day on ystävänpäivä, ja hyvää ystävänpäivää toivotellaan ystäville ja miksei muillekin ihmisille joita ystävänpäivän aikaan tapaa. Jotenkin ajattelin, että täällä se toimisi samalla tavalla, että on ihan okei toivotella “Happy Valentine’s day” kenelle tahansa. Sunnuntaina ensimmäiseksi lähetin Happy Valentine’s day-toivotuksen mieheni työkaverille, joka ilmoitteli minulle parista asiasta tekstiviestitse. Sen jälkeen päivän mittaan kerkesin toivottaa “Happy Valentine’s daytä” hotellimme siivoojalle, ovimiehelle, respan väelle, kaupan kassalle, ravintolan tarjoilijalle ja niin edelleen. Kun mies saapui töistä, hän kertoi, että asiaa oli kommentoitu vähän huvittuneesti heillä töissä, että on tosi outoa käytöstä toivottaa “Happy Valentine’s daytä” kenellekään muulle kuin omalle puolisolleen. Sen voi kuulemma tulkita jopa niin, että toivottaja on ihastunut häneen jolle hän sen sanoo. Mies oli heille selittänyt, että Suomessa se Valentine’s day on ystävänpäivä ja niin edelleen. Nyt ymmärrän paljon paremmin ne kaikkien ihmisten vaivautuneet ilmeet ja vähän jäyhät vastaukset :D


Valentine’s day näkyi hyvin myös lähistöllä olevassa kukkakaupassa. Kävin hakemassa sieltä yhden ruusun ja samalla todistin, että kauppa oli täynnä ruusuja vailla olevia miehiä. Jotkut ostivat vain yhden ruusun, mutta näin myös aivan valtavia ruusukimppuja tehtävän. Luulin että joutuisin jonottamaan kauankin, mutta olen vieraillut kaupassa jo sen verran useasti, että ilokseni myyjä tulikin luokseni puhutellen minua nimeltä, jonka jälkeen ohitin koko jonon. Niimpä, kannattaa hakea kukkia vähän muulloinkin kuin vain tällaisina erikoispäivinä ;) Miehellä kävi vähän huonompi tuuri, sillä hän oli ollut samaisessa kukkakaupassa ja jonottanut omaa vuoroaan samana iltana lähes tunnin. Ajattelin, että pääsen yllättämään miehen sillä että olen hankkinut hänelle oman ruusun. Toisin kävi kuulkaa, nimittäin alakerran ovimies oli jo kertonut miehelleni, että näki minun tuovan kotiin kukkia. Pyh, siinä meni se pienikin yllätys. 

Sitten asiasta ihan toiseen. Sain eilen hotellilta lapun, missä kerrottiin että kaikissa huoneissa aiotaan suorittaa jokavuotinen tuhohyönteistentorjunta. Lapussa vakuuteltiin, että käytettävät kemikaalit eivät ole vaarallisia, ja että tiistaina pitää vaan pysytellä poissa vähän aikaa huoneesta että se “saadaan käsiteltyä”. Oletteko koskaan kuulleet turvallisesta hyönteismyrkystä? En minäkään. Kipitin illalla sen lapun kanssa alakertaan ja esitin toiveeni, ettei mitään myrkkyjä laitettaisi huoneeseemme, sillä olemme täällä vielä niin pitkään, eikä huoneessamme ole ollut mitään tuholaisia. Onneksi hotellin väki kuunteli toiveeni ja sovimme, että huoneemme käsitellään vasta, kun olemme lähteneet täältä kokonaan pois.

No comments: