Tuesday 26 January 2016

A piece of Finland in Amsterdam

Tälläisen koti-ikävästä kärsivän sydäntä lämmitti niin kovasti, kun kuulin että Amsterdamissa on suomikahvila/putiikki, A piece of Finland. Minun piti mennä käymään siellä jo aiemmin, mutta sitten olin kipeänä ja oli paljon muuta tekemistä. Perjantaina meille saapui kaivattu vieras Suomesta ja menimmekin sitten yhdessä etsimään tämän suomikahvilan.



Astuimme sisään putiikkiin ja saimme huomata, että paikan päältä löytyy mm. Iittalaa, Marimekkoa, Muumi-tuotteita ja suomalaista kosmetiikkaa. Hollannissa talot ovat melkoisen viileitä talvisin ja ikkunoista vetää. Tähän oiva apu löytyy täältä, sillä A piece of Finland-putiikista saa myös lämpöisiä huopatossuja, villapeitteitä, kuumavesipulloja ja mikrossa lämmitettäviä viljapussukoita. Suomikaipuuseen taas on mahdollista ostaa esimerkiksi suomalaisia makeisia ja ruisleipää.



Halusimme herkutella, joten tilasimme Runebergin tortut ja minttukaakaot molemmille. Syömisen lomassa keskustelimme paikan pitäjän kanssa Amsterdamista ja ulkomailla asumisesta. Hän kertoi myös, että A piece of Finland on perustettu noin kaksi vuotta sitten ja paikan elintarviketuotteet tulevat Turusta. Siinä kosteaa Runebergin torttua syödessäni, kiitin mielessäni monesti tällaisen paikan olemassaolosta.






Amsterdamissa sijaitsevasta A piece of Finlandista jäi siis todella hyvä fiilis, mukavaa että tällaisia paikkoja on olemassa. Onko suomikahviloita/putiikkeja muualla? Kun olet ulkomailla, mitä kaipaat eniten Suomesta?

2 comments:

Unknown said...

Hei Anna

On Hollannissa myös toinen Suomi-kauppa ;) Jo yli 30 v. vanha kauppa nimeltään De Finse Winkel, joka tarkoittaa suomalainen kauppa. Kauppani sijaitsee suositussa kylässä Bergen, Alkmaarin kupeessa, lähellä upeaa merenrantaa. Katso Facebookista De Finse Winkel tai www.definsewinkel.nl

Terveisin Sari de Boer-Tuhkanen

Anna said...

Hei Sari! Kiitos kovasti viestistäsi. Onpa mukava että Hollannista löytyy toinenkin Suomi-kauppa :) Matkaamme tästä seuraavaksi Abu Dhabiin, ja luulen ettei sieltä suunnalta löydy tällaisia hienouksia :)