Thursday 21 January 2016

Tulppaanipäivä

Kuva lainattu täältä.
Amsterdamissa vietettiin viime lauantaina tulppaanipäivää (National Tulip Day). Tai itseasiassa sitä ei vietty vain täällä, vaan tulppaanipäivä on ihan kansallinen traditio Hollannissa. Netistä luin (menovinkki.com), että myös Helsingissä oli tulppaaneita jaossa Rautatientorilla!

National Tulip Day aloittaa kevään tulppaanisesongin siten, että tulppaanien kasvattajat rakentavat valtavan tulppaanialueen Dam Squarelle ja tuhannet ihmiset saavat sitten käydä keräämässä haluamansa määrän tulppaaneita mukaansa. Tulppaaneita tuotiin poimittavaksi tänä vuonna ainakin 200 000. Lisää tietoa saat täältä.

Tuhannet ihmiset saapuivat muovikasseineen hakemaan värikkäitä tulppaaneita. Mekin olisimme kovasti tulppaaneita halunneet, mutta ikävä kyllä minä en halunnut jonottaa koko päivää tulppaanien poiminta-alueelle. Tässä teille vähän kuvia Tulppaanipäivän tapahtumasta Dam Squarelta. Tässä näyttää että tulppaaneita olisi vain pienellä alueelle, mutta todellisuudessa niitä on kaikkialla missä näette ihmisiä.




Onko kevään ensimmäiset tulppaanit jo hankittuna? Minä aion hankkia tulppaaneita tänne meille viimeistään perjantaiksi.

No comments: