Wednesday 20 January 2016

In love with Bussia



Vietimme viikonloppuna treffi-iltaa ravintola Bussiassa. Bussia on italialainen fine dining paikka, joka kuuluu Amsterdamin parhaimpiin ravintoloihin. Luin etukäteen tietoa Bussiasta ja siitä, millaisia arvosteluja asiakkaat olivat antaneet. Niiden perusteella paikan valitsimmekin. Pöydän pystyi varaamaan kätevästi netin kautta, ja varaus vielä vahvistettiin saapumispäivänä.

Saavuttuamme ravintolaan tarjoilija tuli jo ovella hakemaan takkimme. Meidät ohjattiin pöytään, yläkertaan kauniin kristallikruunun alle. Tarjoilijamme Elsa oli aivan supermukava. Hän kertoi ravintolasta ja siellä tarjoiltavista ruuista ja viineistä. Olimme tästä hyvin iloisia, sillä kaikkialla missä olemme käyneet syömässä on ollut tosi huonoa asiakaspalvelua. Bussiassa asiakaspalvelu oli ihan mahtavaa!

Paitsi että olimme kuulleet ruuan olevan herkullista, huomanneet asiakaspalvelun olevan moitteetonta, saimme myös huomata ravintolan olevan todella kaunis ja tunnelmallinen.


Huomioi ruokakuviin liittyen, että olen lisännyt niihin kaikkiin kirkkautta, jotta ruoan näkee paremmin.


Keittiön maistijaisterveiset sisälsivät mm. parmesaania ja tuhkaa (kyllä, tuhkaa.) Sitä oli tässä oikeanpuolimmaisessa teoksessa.

Preparations of organic pumpkin with raddicchio with homemade cheese of buttermilk
Seuraavana vuorossa oli kurpitsaa eri tavoin. Lisänä mm. kastike joka oli tehty inkivääristä ja sitruunasta (jos en nyt väärin muista), kastike kaadettiin annokseen vasta pöydässä. Annos sisälsi myös tyrnimarjoja, mistä tietysti tuli Suomi mieleen. Tämä taisi olla elämäni ensimmäinen kerta kun maistoin kurpitsaa, mutta ei todellakaa viimeinen kerta.

Consomme of organic beetroot and miso with mackerel and almond
Annos sisälsi punajuurta, makrillia.. ja se oli herkullista. Mieleen tuli äitini tekemä ihana borskeitto.

Tortelloni of wild boar in a sauce of Jamaican pepper berries
Tähän mennessä menun täyttävin annos. Olin miettinyt, tulenko täyteen näin pienistä annoksista, mutta tässä kohtaa alkoi jo tuntua siltä ettei ole enää kova nälkä.

Risotto with Jerusalem artichoke and taleggio cheese
Näytteillepano olisi voinut olla enemmän edukseen, mutta muuten annos oli todella hyvä. Olisin kaivannut tähän annoksen päälle jotain pientä vihreää oksaa tai jotain, tuomaan vaan sitä visuaalisuutta.

Wild duck of the barbecue with homemade sauerkraut and polenta
Hyvä ja tasapainoinen annos. Hapankaali toi potkua, sillä muuten annos oli aika raskas. Pienet sienet olivat kiva lisä.

Mousse of orange and Grand Marnier with caramelised bread and butter pudding, nougat ice cream
Tämä oli minun annokseni. Tykkäsin erityisesti karamellisoidusta leivästä ja vaniljakastikkeesta.

Granita with pineapple and pistachio macaron and pistachio ice cream
Miehen annos. Pistaasin makuinen macaron-leivos oli todella ihana, mutta annos oli ehkä vähän liian makea.


Jos haluat ruokailla Amsterdamissa todella hyvin, niin suosittelen varaamaan pöydän Bussiasta. Tässä vielä linkki Bussian nettisivuille..

If you wanna have a great dining experience in Amsterdam, I recommend you to book a table from Bussia. We ate there the six course menu and were very satisfied with it. Besides they know how to cook, they also know how to treat customers. Here is a link to Bussia's www-page.

No comments: