Monday 4 January 2016

Matka Amsterdamiin

Nousimme aikaisin eilen aamulla ja valmistauduimme lähtöön. Aamulla anoppi toivotti onnea matkaan, ja mietin että niimpä, sitä tarvitaan. Auto ei käynnistynytkään, ei vaikka miten yritimme. Pääsimme kuitenkin juna-asemalle St. Remyyn, sieltä matkasimme Pariisiin juna-asemalle (en muista mille niistä..). Juna-asemalla seikkailu oli juttu kerrakseen.. menimme läpi yhden turvatarkastuksen ja olimme nousta väärään junaan, lopulta kuitenkin löysimme tiemme oikeaan Thalys-pikajunaan.

Juna-asemalla oli silmiinpistävän paljon turvallisuudesta vastaavia ihmisiä, poliiseja, sotilaita, vartijoita ja muita. Ennen junaan pääsyä kaikki laukut pistettiin läpivalaisuun. Tämä kaikki turvallisuuden tarkkailu ei ole todellakaan ihan tuulesta temmattua varovaisuutta, samassa junassa tapahtui muutama kuukausi sitten nimittäin ikävä välikohtaus. Mies oli tullut junaan ryynnäkkökiväärin kanssa ja avannut tulen. Loppuen lopuksi ketään ei kuollut, sillä kolme amerikkalaista lomalla ollutta nuorta sotilasta huomasivat tilanteen ja saivat taltutettua miehen (mikä mäihä että näin kävi). Heille myönnettiin urhoollisusmitalitkin myöhemmin. 

Meille tuli iloisena yllätyksenä, että paikkamme ovat junan ykkösluokassa. Junamatkan sai siis suorittaa mukavassa istuimmessa istuen ja maisemia katsellen, matkaan sisältyi myös ihan kunnon lounas. Tämä kaikki tuli kuin tilauksesta, aamupala on aina sen verran kevyt täällä että alkoi olla nälkä. Kiisimme 300km/h läpi Ranskan, Belgian ja Alankomaiden, matka kesti yhteensä noin neljä tuntia. Amsterdamiin saapuessammme suuntasimme asunnolle,joka oli vuokrattu käyttöömme täällä olomme ajaksi. Paikka on ihan ok ja sijaitsee Jordaanin alueella. 


Myöhemmin juttua siitä, millainen ensituntuma Amsterdamiin on saatu.

No comments: