Tuesday 19 January 2016

Light festival

Teoksen nimi on Open Lounge 

Amsterdamissa vietettiin valofestivaaleja 28.11.2015-17.1.2016 välisenä aikana. Valofestivaalien teemana oli ystävyys, ja sitä eri teosten suunnittelijat olivat sitten yrittäneet tuoda esille erilaisin keinoin. Monessa kohtaa selostuksen aikana mainittiin myös Eurooppa, joten se ilmeisesti oli kiinteä osa teemaa myös.

Osallistuin valofestivaaleille siten, että ajelimme katetulla kanaaliveneellä teosten luo. Kanaaliveneessä oli mukava tunnelma. Vene oli katettu ja siellä oli lämmin. Joka teoksen kohdalla kuulimme tietoa kyseisestä teoksesta sekä englanniksi että hollanniksi. Ikävä kyllä kokoaika satoi kovasti, ja ottamani kuvat olivat kaikki aivan epäonnistuneita. Tässä teille kuitenkin niitä sumuisia ja hämyisiä kuvia.

Light Wave
my light is your light...
Bands of friendship
Tämä ei itseasiassa ole osa valofestareita, mutta jos kuva olisi tarkka, tässä voisi nähdä seitsemän eri kanaalisiltaa.
Paths crossing
Talking Heads
TODAY I LOVE YOU
Vaikka kanaaleilla ajelu oli mukavaa, olin teoksia nähdessäni monesti vähän pettynyt. En oikeen tiedä oliko minulla ennakko-odotuksia vai mitä. Monta kertaa tuli olo, että “Nyt oikeasti, ettekö pysty parempaan”. Teokset vaikuttivat siltä että ne oli koottu kiireessä. Mutta en voi väittää ymmärtäväni taidetta juurikaan, joten jollekin joka ymmärtää, teokset näyttäytyvät ehkä eri valossa. Tosin oli siellä pari teosta, jotka mielestäni olivat tosi hienoja ja ajatuksella tehtyjä. Tässä vähän netistä lainattuja kuvia niistä teoksista, jotka olivat mielestäni hienoja.

Kuva lainattu täältä.
Kuva lainattu täältä.

Eikös Turussa ollut juuri myös valofestivaali? 
Kävikö kukaan katsomassa mitä siellä oli näytteillä?


No comments: