Thursday 21 January 2016

Currykana

Kokeilen mielläni uusia reseptejä, sillä kyllästyn ruokiin aika helposti. Tänään oli vuoro testata erästä currykanareseptiä, mikä minulla on ollut tallessa jo jonkin aikaa. Alkuperäisen reseptin löydät täältä.. Olemme nyt tosiaan Amsterdamissa, ja yritin täältä etsiä reseptin eri osasia. Kaikki muu löytyi hyvin, paitsi kaffirlimelehdet. Kävin monessa eri paikassa ja ei, ei löydy. Päätin kokata ilman niitä. Seuraava haaste oli currytahna. Currytahnaa etsein Marqt nimisestä luomukaupasta, ja sieltä löytämäni currutahna oli tulisuudeltaan kolmosen luokkaa. Mietin, että kolmosasteen tulisuus (you know, ne kolme chiliä siinä paketissa) on kyllä ehkä vähän liikaa. Valitsin miedoimman, nimeltään thaise penang currypasta. Currytahna oli pussissa ja käyttöohje kehotti käyttämään koko pussillisen.



Resepti:

n. 1rkl öljyä (ihan mikä tahansa öljy varmaan käy, mutta käytin itse seesamiöljyä)
1 sipuli pilkottuna
n. 2dl kookosmaitoa
1-2 rkl currytahnaa (alkuperäisessä ohjeessa suositellaan vihreää currytahnaa, mutta muitakin vaihtoehtoja on)
n. 1dl vettä
500g kanaa (käytin fileitä, jotka pilkoin itse)
100g vihreitä papuja pienemmiksi paloiksi leikattuina. Myös säilykepavut käy.
n. 1rkl kalakastiketta (thai-osastolta löytyy)
puolikkaan limen mehu
1tl limen kuorta raastettuna
Koristeluun tuoretta korianteria

Lorauta öljy pannulle ja anna lämmetä. Lisää sekaan pilkottu sipuli ja currytahna. Sekoittele hetken aikaa. Lisää sitten kookosmaito ja vesi, kiehauta. Lisää kanan palaset ja pavut, anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15-20 minuuttia. Lisää kalakastike, puolikkaan limen mehu ja limen raastettu kuori. Sekoittele. Lisää korianterin revityt lehdet juuri ennen tarjoilua. Tarjoile riisin kanssa.

Myönnän heti, että söin tätä kastiketta varmaan desin juo suoraa pannulta. Jos haluaisin tästä vielä reseptiä muuttaa, niin lisäisin varmaan sieniä tai pähkinöitä.

Laita viestiä jos testasit reseptiä :)

No comments: