Wednesday 13 January 2016

Take a bite.

Tänään on taas, yllätys yllätys, satanut vettä taivaan täydeltä. Iltapäivällä menin tapaamaan mieheni uusia kollegoita, jotka hekin vitsailivat meille sattuneista huonoista keleistä. Huomenna menemme porukalla katsomaan paikallisia valofestareita, pääsemme ajelemaan veneellä kanaaleille. Huomasin tänään kysyä, että kai veneessä on katto.. ja kyllä siinä onneksi on. Ei tarvitse värjötellä. Loppuviikosta näyttäisi täälläkin menevän miinuksen puolelle, mutta ei noista säätiloista aina tiedä, vaihtelevat niin. Sattuuhan sitä. Tosin kuulin, että Abu Dhabissakin on tänään tullut vettä. 

Parin minuuttin kävelymatkan päässä asunnoltamme sijaitsee yksi Amsterdamin shoppailualueista, The Nine Streets. Kaduilla on pieniä vaateliikkeitä, ravintoloita, kahviloita, koruliikkeitä, kirjakauppoja, you name it. Yksi paikka myy valtavia simpukan kuoria ja täytettyjä papukaijoja, toinen käsintehtyjä upeita koruja. Tämä alue on pieni paratiisi shoppailijalle, mutta tähän väliin kerrottakoon, että vaikka silloin tällöin nautinkin erilaisten hyödykkeiden ostamisesta, en tee sitä kovin paljoa. Rahani menevät ennemmin hyvään ruokaan ja juomaan, niinkuin tänäänkin. Olin jo pari kertaa katsellut kadulla sijaitsevaa kaunista PLUK-nimistä kahvilaa mielenkiinnolla ja tänään suuntasin sisälle. 


Näin alkuillasta on turha syödä mitään kovin täyttävää, kun illallinen on kuitenkin tulossa vielä. Meillä tosin syödään aika myöhään, vasta 20-21.30 aikaan. Tilasin itselleni smoothien ja suklaamuffinsin. Olen kiinnostunut kaikenlaisesta luomuruoasta ja terveellisistä vaihtoehdoista, joita tämä paikka tarjoaa paljon. Tällä kertaa ostoksistani kuitenkin vain toinen taitaa tosin päästä siihen terveys-kategoriaan.. Aion mennä samaiseen kahvilaan vielä uudelleenkin ja sitten otan sieltä lisää kuvia. Koko paikka on nimittäin herkkua silmille, enkä nyt puhu pelkästään paikan kokeista, heh.

Olen niin onnellinen, sillä ensi viikolla eräs ystävämme lentää tänne luoksemme! Ihanaa päästä puhumaan suomea ja vaan hengailemaan. Ainiin. Blogin kommentoinnissa on ollut jotain häikkää. Olen ymmärtänyt, että kännykällä jätetyt kommentit eivät tule lainkaan perille, mutta tietokoneelta kirjoitetut tulevat. Seurataan tilannetta :)  

2 comments:

Anonymous said...

Hyvää viikonloppua sinne Anna! Kivaa lukea sun kuulumisia täältä Irlannista :) -Kati

Anna said...

Kiitos samoin sulle Kati <3 Muistan kun joskus aikoinaan luin jotain sun reissublogia :)