Wednesday 27 January 2016

Foodhallen

Nyt täytyy jakaa teille ihan mielettömän hyvä ruokavinkki liittyen Amsterdamiin, nimittäin Foodahallen. Kuultiin paikasta tuttavalta ja viime lauantaina suunnattiin etsimään sitä.



Foodhallen on siis valtavan kokoinen hallirakennus täynnä pieniä ruokakojuja. Ruokakojuista voi ostaa mm. korealaista kanaa ja dumplingseja, nepalilaista, turkkilaisia kasviksia ja kebabeja, sushia, riisipaperirullia, espanjalaisia juustoja ja lihaa, kasvisruokavaihtoehtoja ja drinkkejä. Foodhallenissa on siis mahdollisuus ottaa pöydästä paikka ja käydä sitten kokoamassa itselleen annoksia vaikka useista eri kojuista. Makumaailma oli aivan taivaallinen, ruoka hyvää ja drinkki viileä. Hintataso ei ollut mikään ihan halpa, Gin & Tonicistani pulitin huimat 12e, mutta muuten ruoka oli mielestäni kohtuuhintaista. 






Lauantaipäiväänsä sinne oli saapunut viettämään niin nuorempaa kuin vanhempaakin väkeä, lapsiakin mahtui joukkoon ihan hyvin. Foodhallenin ulkopuolella oli vierekkäinen hallirakennus, jossa myytiin erilaisia käsityönä tehtyjä asioita, sekä vaatteita ja kosmetiikkaa.



Kokosimme evääksemme riisirullia, kanaa, juustoa, parmankinkkua ja pitsaa. Riisirullat veivät kieleni aivan täysin. Olen aiemmin maistanut sellasia, mutta eivät ne aiemmat olleet niin hyviä kuin nämä. Näin myös miten riisirullia tehdään, ja lupaankin nyt, että teen niitä kotona kevään aikana.



Jos ja kun tulemme Amsterdamiin vielä takaisin, palaamme myös Foodhallenin riisirulla-apajille.

No comments: