Monday 11 January 2016

Amsterdamissa sateet jatkuvat..

.. Mutta olen päässyt kyllä uloskin välillä.



Viikonloppu vierähti kotosalla, kaverin kavereiden kanssa syömässä, Rijks-museossa ja kaupungilla kierrellen. Podin koko viime yön koti-ikävää. Tänään on ollut kuitenkin jo parempi päivä. Olen huomannut aiemminkin, että sää vaikuttaa paljon omaan mielialaani. Kun kokoajan on harmaata, sumuista, tuulista ja sateista, ei se oma olokaan ole kovin kummoinen. Nyt se on jotenkin vielä tuntuvampaa, kun ei täällä ole samanlaisia keinoja taistella ikäviä tunteita vastaan. Tarkoitan tällä sitä, että Suomessa varmaan tekisin ison kulhon avokadopastaa ja kutsuisin jonkun ystävän kylään, mutta täällä se ei vaan onnistu. Tänään kuitenkin bongasin Facebookista tiedon, että Amsterdamissa sijaitsee Suomikahvila! Siis täältä saa ruisleipää ja graavialohta, monia muitakin herkkuja. Suuntaan sinne huomenna! 


Meidän "kotikatu
Päivällä sain puhelun Suomesta. Muuttofirmalta ilmoittelivat, että ovat syystä tai toisesta unohtaneet lähettää meidän muuttokuorman Suomesta, kaikki rakkaat kamat majailee siis edelleen Helsingin satamassa. Tämä asia ei meitä tässä kohtaa kamalasti haittaa, sillä toivomme että löydämme kodin helmikuun loppuun mennessä, jolloin tavaratkin ovat sitten Abu Dhabissa. Olisi vähän ongelmallista, jos tavaramme saapuisivat Abu Dhabiin paljon ennen meitä, vaikka kyllä nekin asiat sitten järjestyisivät.

Olen tänään käynyt läpi Abu Dhabin vuokra-asuntotarjontaa ja löytänytkin pari sellaista paikkaa, jotka voisivat olla ihan kivoja. Ainoa ongelma tässä on se, että näin etukäteen on turha olla yhteydessä välittäjiin, sillä asunnot menevät jakoon nopeasti ja ensi viikolla listoilla on jo uudet kämpät. Mutta heti kun sinne pääsemme, niin sovimme varmasti jo esittelyitä ja alamme niissä käymään. Itse toivoisin asuntoa missä on 1-2 makuuhuonetta, valoisa keittiö, lähistöllä ruokakauppa ja hyvät kulkuyhteydet. Joissain asunnoissa on myös kaksi vessaa (ah, mitä luksusta tämä olisikaan) ja talossa uima-altaat ja kuntosali (nämä ei ole meille mitään pakollisia, vaikka varmasti olisivat ihan kivaa extraa). 

Reilu pari viikkoa enää siihen, kun suuntaamme aurinkoisemmille alueille :)

No comments: